Пропустити навігацію

Про особливості пенсійного забезпечення розповіли в Любецькій ОТГ

27 березня головний спеціаліст відділу обслуговування громадян Ріпкинського ОУ  ПФУ в області Тетяна Шлягун  провела виїзний прийом  в Любецькій ОТГ.

Фахівець Фонду розповіла присутнім про особливості перерахунку пенсійних виплат  з 1 березня цього року та виплату одноразової доплати  до пенсій певним категоріям громадян. Тетяна Шлягун  підкреслила, що розмір пенсій залежить головним чином від величини заробітку, суми сплачених внесків та тривалості страхового стажу.

Спеціаліст повідомила громадянам, що з 1 березня 2019 року виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюється особам, які одержують пенсії Міністерством соціальної політики через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органам Пенсійного фонду коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти акціонерного товариства «Укрпошта», де особа одержує пенсію.

Під час зустрічі пенсіонерам були вручені  попередньо замовлені пенсійні посвідчення, розказано про переваги ЕПП   та надані  пояснення щодо  розрахунків стажу та заробітної плати, які були враховані при перерахунку пенсії. Фахівець пенсійної служби інформувала  селян про новітні технології реформування пенсійної системи, нові можливості обслуговування громадян за допомогою  Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України та інформування за допомогою СМС повідомлень.

Місцеві жителі все частіше звертаються за консультаціями до фахівців Фонду під час прийомів. Це  дає змогу мешканцям громади більш оперативно вирішувати власні проблеми та  економити кошти на проїзд до райцентру.

IMG a13616246d6efbb433cf73d928e4d593 V 759x1024 - Про особливості пенсійного забезпечення розповіли в Любецькій ОТГ

 

background Layer 1