Пропустити навігацію

На Ріпкинщині інформували про пенсійну реформу

8 квітня начальник відділу обслуговування громадян Ріпкинського ОУ ПФУ в Чернігівській області  України Оксана Надточей провела зустріч з трудовим колективом Новояриловицької сільської ради.

Присутнім повідомили про зміни в пенсійному законодавстві, страховий стаж, необхідний для  призначення пенсії за віком по роках виходу на пенсію, запровадження нових сервісів обслуговування громадян.

      – В Україні продовжується впровадження пенсійної реформи, яка суттєво впливає на вік виходу на пенсію. Починаючи з 1 січня право на пенсію за віком у 60 років матимуть лише ті, хто має 26 років трудового стажу.  Ті, чий стаж не дотягує до цього показника, проте перевищує 16 років, зможуть виходити на пенсію в 63 роки – зазначила фахівець.

Оксана Надточей підкреслила, що відповідно до постанови Уряду виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюється особам, які одержують пенсії Міністерством соціальної політики через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органам Пенсійного фонду коштів на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти акціонерного товариства «Укрпошта», де особа одержує пенсію.

20190408 095526 1024x614 - На Ріпкинщині інформували про пенсійну реформу

 

background Layer 1