Пропустити навігацію

Студенти Чернігівщини кажуть «ні» зарплатам в конверті

Нещодавно головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Віталій Пінчук на базі  Чернігівського інституту бізнесу і права МНТУ ім. академіка Ю. Бугая провів чотири лекційні та семінарські заняття зі студентами  за спеціальностями  «Право», «Облік і аудит», «Фінанси», «Менеджмент»  на тему: «Скажи «ні» зарплатам в конверті». Головна мета заходу –  поінформування здобувачів освіти щодо негативних наслідків тіньової зайнятості та формуванню громадської думки про переваги офіційного працевлаштування; популяризації та розкриття важливості офіційного працевлаштування.

Фахівець Фонду ознайомив студентів з основними напрямками реформування пенсійної системи України, надав роз’яснення щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій. Працюючим було роз’яснено про те, що на сьогоднішній день великою проблемою є виплата заробітної плати «в конвертах», тіньові заробітні плати не вигідні самим працівникам, адже це  негативно впливає  на рівень  соціального забезпечення, а саме: на допомогу по безробіттю, на оплачувану відпустку, відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, на лікарняні та права на пенсію.

– Слід бути переконаним, що наша визначеність у завтрашньому дні лише у наших руках і залежить від того, який свідомий фундамент закладе кожний сьогодні, адже офіційні трудові відносини та легальна заробітна плата – це гарантія нашого соціально захищеного майбутнього, – зазначив Віталій Пінчук.    На завершення заходу пенсійник надав ґрунтовні   відповіді на  запитання студентів та роздав інформаційні буклети.

 

P3280700 1024x768 - Студенти Чернігівщини кажуть «ні» зарплатам в конверті

P3280706 1 1024x768 - Студенти Чернігівщини кажуть «ні» зарплатам в конверті

P3280709 1024x768 - Студенти Чернігівщини кажуть «ні» зарплатам в конверті

background Layer 1