Пропустити навігацію

Про заходи, спрямовані на подолання тіньової зайнятості та заробітної плати йшлося під час семінару

PA110055 1024x768 - Про заходи, спрямовані на подолання тіньової зайнятості та заробітної плати йшлося під час семінару
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11 жовтня у Навчально-методичному центрі профспілок відбувся семінар для керівників,  бухгалтерів та фізичних осіб-підприємців міста до участі  в якому були запрошені представники головного управління ПФУ в

області, управлінь державної фіскальної служби та держпраці, міського центру зайнятості.

Під час семінару відбулось активне обговорення перспектив створення нових робочих місць, необхідність легального оформлення трудових відносин. Йшлося про дотримання вимог законодавства про працю в частині виплати  заробітної плати в розмірі не менше за мінімальний.

 

 

 

PA110044 1024x768 - Про заходи, спрямовані на подолання тіньової зайнятості та заробітної плати йшлося під час семінару
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету головного управління Пенсійного фонду України в області Оксана Жогалко зазначила, згідно статистичних даних, сьогодні кожна третя людина в області працює неофіційно (в тіні)! Отже, багато потенційних платників ЄСВ залишаються в резерві.

 

– Необхідно реєструватися і працювати офіційно, щоб ми могли забезпечувати більш високий і достойний рівень пенсійних виплат. Сьогодні Пенсійний Фонд працює в солідарній системі, кожен працюючий сплачує внески, з якого потім виплачуються пенсії пенсіонерам. Свого часу, коли він досягає пенсійного віку, він отримує пенсійні кошти, за рахунок внесків інших працівників. – зазначила фахівець Фонду. –  Тож сьогодні одним із пріоритетів і основних завдань Пенсійного Фонду є захист прав застрахованих осіб. Особливої актуальності набуває питання легалізації заробітної плати та виплати її у повному обсязі.

 

PA110030 1024x768 - Про заходи, спрямовані на подолання тіньової зайнятості та заробітної плати йшлося під час семінару
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
background Layer 1