Пропустити навігацію

Пенсійний урок для старшокласників відбувся у Бобровиці

 

14473654 1024x768 - Пенсійний урок для старшокласників відбувся у Бобровиці

22 жовтня відбулась зустріч головного спеціаліста сектору обслуговування громадян Бобровицького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Світлани Олійник з учнями загальноосвітньої школи № 1.  Фахівець ознайомила старшокласників з основами пенсійного законодавства, перспективами запровадження накопичувальної системи пенсійного страхування, яка буде стосуватися саме молоді.

Світла Олійник повідомила про зростання вимог до тривалості страхового стажу, необхідного для призначення пенсії. Зазначила, що сума нарахованої заробітної плати не може бути меншою за встановлений державою мінімальний розмір, так само, як і сума сплаченого страхового внеску.

– Якщо ж роботодавець мінімізує заробітну плату найманих робітників з метою уникнення сплати єдиного соціального внеску або нараховує у розмірі, меншому за мінімальний, то цей період роботи до страхового стажу не зарахується, – повідомила вона.

Зацікавили молодь і сучасні он-лайн сервіси Пенсійного фонду. Фахівець Фонду порадила учням надавати допомогу своїм батькам в освоєнні сучасних технологій.

 

background Layer 1