Пропустити навігацію

Зустріч з чорнобильцями на Чернігівщині

  На початку липня фахівці головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Світлана Симанчук та Наталія Білозуб провели спільне засідання з представниками Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України »  та обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

 Під час зустрічі обговорювалися актуальні питання соціального захисту та пенсійного забезпечення осіб-ліквідаторів аварії на ЧАЄС.

Начальник управління обслуговування громадян Світлана Симанчук докладно розповіла про проведення розрахунку розміру пенсій чорнобильців згідно рішення Конституційного Суду України та постанови Кабінету Міністрів України №543 від 26.06.2019 року. А заступник начальника управління – начальник відділу Наталія Білозуб повідомила присутнім про проведені перерахунки пенсії військовослужбовцям, зокрема військовозобов’язаним, призваним на військові збори, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій та випробувань, військових навчаннях із застосуванням ядерної зброї під час проходження військової служби, і внаслідок цього стали особами з інвалідністю.

По закінченню зустрічі пенсійники надали вичерпні відповіді на численні запитання чорнобильців, що виникали в ході обговорення.

IMG 3276 1024x768 - Зустріч з чорнобильцями на Чернігівщині

IMG 3285 1024x768 - Зустріч з чорнобильцями на Чернігівщині

IMG 3277 1024x768 - Зустріч з чорнобильцями на Чернігівщині

background Layer 1