Пропустити навігацію

Легальна зайнятість – в центрі уваги пенсійників

29 липня начальник Носівського відділу обслуговування громадян (сервісного центру)  Ольга  Дівненко  взяла участь у семінарі районного центру зайнятості  «Легальна  зайнятість».

Представник Фонду надала детальні роз’яснення з різноманітних питань пенсійного забезпечення, відповіла на запитання, зокрема, щодо пенсійних перерахунків, визначальних складових розміру пенсій та вимог до тривалості страхового стажу.

 Особливий інтерес у слухачів викликали питання  зарахування страхового стажу   в періоди ведення підприємницької діяльності, можливості  добровільної участі   у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні  та  впливу  заробітної плати, одержаної  «в конверті» на  стаж та пенсію в майбутньому. Фахівець управління наголосила  на необхідності особистої свідомості в цих питаннях, адже, майбутня соціальна захищеність кожного залежить від наявного страхового стажу та розміру легальної заробітної плати працівників.

В ході семінару Ольга  Дівненко  ознайомила присутніх з перевагами реєстрації громадян на веб – порталі Пенсійного фонду.

Наприкінці зустрічі всі бажаючи отримали  інформаційні буклети.yzobrazhenye viber 2019 07 29 12 29 39 759x1024 - Легальна зайнятість – в центрі уваги  пенсійників

background Layer 1