Пропустити навігацію

Журналістам Чернігівщини презентували новий сервіс Фонду – призначення пенсії в «один дотик»

30 серпня начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Юрій Юрченко провів брифінг в облдержадміністрації під час якого презентував сервіс призначення пенсії в «один дотик», що є першим етапом впровадження системи «Е-пенсія».

Новий сервіс передбачає подання документів для призначення пенсії дистанційно в електронному вигляді, дозволяє зменшити витрати часу та забезпечує максимально комфортні умови для отримання послуг, не виходячи з дому.

Для того щоб скористатися сервісом, потрібні лише три умови: електронний пристрій (комп’ютер, ноутбук) із доступом до мережі інтернет, авторизація в особистому кабінеті на веб-порталі Пенсійного фонду за допомогою електронного цифрового підпису та наявність необхідних сканованих документів. Мова йде про максимальне переведення процесу обслуговування в мережу інтернет.

– Послуга в «один дотик» – це лише одне відвідування установи для того, аби забрати пенсійне посвідчення, – зазначив керівник пенсійної служби
області.  – Але ж проблема в тому, що далеко не всі пенсіонери користуються  інтернетом. Перевести обслуговування в електронний режим зовсім не означає  скасувати традиційний, звичний прийом для людей літнього віку.

З початку  серпня в області новою  послугою призначення пенсії в «один дотик» скористалися вже  22 особи.

 

2019 08 30 pensii7 1024x683 - Журналістам Чернігівщини презентували новий сервіс Фонду - призначення пенсії в «один дотик» 2019 08 30 pensii9 1024x683 - Журналістам Чернігівщини презентували новий сервіс Фонду - призначення пенсії в «один дотик» 2019 08 30 pensii10 1024x683 - Журналістам Чернігівщини презентували новий сервіс Фонду - призначення пенсії в «один дотик» 2019 08 30 pensii11 1024x683 - Журналістам Чернігівщини презентували новий сервіс Фонду - призначення пенсії в «один дотик»

background Layer 1