Пропустити навігацію

Особам з інвалідністю – особлива увага пенсійників Чернігівщини

 3 грудня  світова спільнота відзначає Міжнародний День людей з інвалідністю. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. Одним із пріоритетних напрямків в роботі фахівців головного управління – саме допомога та підтримка людей із особливими потребами.

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю працівники провели заходи, спрямовані на дану категорію громадян.

Вони ознайомили присутніх  з правовими аспектами призначення та  здійснення перерахунків пенсій особам з інвалідністю, умовами виходу на пенсію за віком, по втраті годувальника. Посадовці пенсійної служби проінформували громадян про нові електронні сервіси Пенсійного фонду України, які дають можливість дистанційно  отримувати роз’яснення щодо пенсійного забезпечення, переглянути зразки бланків, заяв, інших документів, необхідних для призначення та перерахунку пенсій, отримання допомоги на поховання тощо.

 

 3 грудня ц.р. завідувач Варвинського сервісного центру Лілія Богоденко разом з фахівцем бюро правової допомоги Ольгою Місько провели круглий стіл на тему: «Сприяння інтеграції осіб з інвалідністю  у суспільство, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці та надання  допомоги у працевлаштуванні» та профконсультаційний захід для осіб з особливими потребами у Варвинській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

DSC01666 1024x768 - Особам з інвалідністю – особлива увага пенсійників  Чернігівщини DSC01669 1024x768 - Особам з інвалідністю – особлива увага пенсійників  Чернігівщини

   Начальник відділу з питань перерахунків пенсій № 6  управління застосування пенсійного законодавства Інна Седько провела зустріч з безробітними особами з інвалідністю в Коропському  центрі зайнятості.

IMG a6af861223774b73fe4b58ac49a50b5f V 768x1024 - Особам з інвалідністю – особлива увага пенсійників  Чернігівщини

background Layer 1