Пропустити навігацію

Особливим потребам – особлива увага

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю в області відбулися заходи, на яких працівники соціальних служб і представники громадських організацій обговорили питання соціального захисту людей з особливими потребами. Активну участь у них взяли фахівці Пенсійного фонду.

Варваvarva 1024x768 - Особливим потребам - особлива увага

Тема психологічної, медичної та трудової реабілітації людей з особливими потребами, повернення їх до активного суспільного життя зібрала за «круглим столом» фахівців Пенсійного фонду, районного центру зайнятості, інших соціальних служб району та громадян з інвалідністю. Начальник Варвинського відділу з питань призначення, перерахунку та виплати пенсій Прилуцького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Людмила Устенко, яка була присутня на заході, повідомила, що на обліку в управлінні перебуває 337 пенсіонерів,  які отримують пенсію по інвалідності, що становить 7 відсотків від загальної їх кількості. Вона також розповіла про порядок і специфіку призначення та виплати пенсій по інвалідності. Під час розмови були обговорені нагальні питання, визначені наступні спільні кроки щодо посилення соціального захисту осіб з інвалідністю.

novgorod 768x1024 - Особливим потребам - особлива увагаНовгород-Сіверський

Начальник Новгород-Сіверського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тетяна Кравченко взяла участь у засіданні «круглого столу» у районному центрі зайнятості з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.

В ході спілкування присутні обговорили питання, пов’язані із забезпеченням реалізації прав людей з особливими потребами, а також шляхи вирішення проблем, з якими звертаються громадяни, визначили напрямки подальшої співпраці. Тетяна Кравченко розповіла учасникам зустрічі про умови призначення та порядок обчислення пенсії особам з інвалідністю.

 

Ріпкиrepky 1024x768 - Особливим потребам - особлива увага

Міжнародний день людей з інвалідністю – добра нагода привернути увагу суспільства до вирішення проблем громадян цієї категорії. Такого висновку дійшли учасники засідання «круглого столу» на тему: «Основи соціального захисту осіб з інвалідністю», що відбулося напередодні у Ріпкинській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості. У ньому взяли участь керівники районної служби зайнятості, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду, психоневрологічних інтернатів, представники обласного відділення фонду соціального захисту інвалідів.

На засіданні відзначалося: спільними зусиллями соціальні служби району прагнуть створити дієву систему допомоги людям з інвалідністю, допомагають їм інтегруватися в суспільство. Це особлива категорія громадян, яка потребує посиленої уваги та індивідуального підходу.

Перший заступник начальника Ріпкинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Сергій Рак розповів присутнім про перерахунок пенсій з 1 грудня 2018 року у зв’язку із збільшенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність та про можливості Веб-порталу Пенсійного фонду України, а також надав кваліфіковані відповіді на всі питання, які цікавили присутніх.

Довідково: На обліку в органах Пенсійного фонду області перебуває 67 тис. громадян, які отримують пенсію по інвалідності.

 

background Layer 1