Пропустити навігацію

Спілкувалися не вголос: громадяни з вадами слуху отримали пенсійні консультації

Нещодавно начальник управління обслуговування громадян  Світлана Симанчук та головний  спеціаліст Чернігівського відділу  обслуговування громадян  № 2 Наталії Приходько провели зустріч з пенсіонерами –інвалідами зі слуху.

З допомогою перекладача жестової мови  (сурдопереклад) фахівці надали  індивідуальні роз’яснення щодо новацій в пенсійному забезпеченні, про перерахунок пенсій з 1 грудня ц.р., порядок пенсії по інвалідності, по втраті годувальника тощо. Пенсійники пояснили присутнім особливості зарахування до страхового стажу для призначення пенсії періоду догляду за  особою з інвалідністю, про умови дострокового виходу на пенсію,  ознайомили із сучасними електронними послугами Пенсійного фонду України.

В ході зустрічі учасники заходу мали можливість поставити запитання та отримали роздруківки розміру пенсії ,які надавались з бази даних за допомогою е-токінг.

IMG 4992 1024x768 - Спілкувалися не вголос: громадяни з вадами слуху отримали  пенсійні консультації IMG 5003 1024x768 - Спілкувалися не вголос: громадяни з вадами слуху отримали  пенсійні консультації IMG 5005 1024x768 - Спілкувалися не вголос: громадяни з вадами слуху отримали  пенсійні консультації

background Layer 1