Пропустити навігацію

На комісії в облдержадміністрації обговорили питання погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат

17 вересня ц.р. заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко провів спільне засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат і обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

Про ситуацію у сфері пенсійного забезпечення доповіла перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в області Ольга Рем.

Вона зазначила, що в області забезпечено стабільне фінансування та виплату пенсій 323,6 тис. одержувачам пенсій. За січень-серпень поточного року профінансовано банківським установам та підприємствам поштового зв’язку на виплату пенсій та грошової допомоги 8121,2 млн грн.

З початку року в області призначено 6,9 тис. пенсій, проведено 60,7 тис. поточних перерахунків, встановлено 131 пенсію за особливі заслуги перед Україною. Проведено автоматичні перерахунки пенсій на виконання положень законів України та постанов Кабінету Міністрів України.

За результатами засідання, прийнято відповідне рішення.

Робочим групам з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення всіх рівнів рекомендовано продовжити роботу в напрямку легалізації трудових відносин. Зокрема, сприяння укладанню трудових договорів відповідно до законодавства та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з роботодавцями задля створення належних умов праці, постійного підвищення рівня зарплати та вчасної її виплати.

2020 09 17 zaborgovanist 4 1024x683 - На комісії в облдержадміністрації обговорили питання погашення заборгованості із заробітної плати та соціальних виплат

 

background Layer 1