Пропустити навігацію

Перехід до стратегії “пенсія на картки” буде відбуватися поетапно

Перехід на отримання пенсій з готівкової на карткову форму буде проходити поступово і реалізовуватися як право, а не зобов’язання людей. Відповідне рішення прийнято Кабінетом міністрів   26 травня ц.р.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-трансляції урядового засідання в YouTube. Проект самого рішення не був включений до порядку денного, однак раніше Глава уряду заявляв, що перехід до отримання пенсій на карту буде поетапним, і Укрпошта буде продовжувати доставляти пенсії в населені пункти без банкоматів.

Етапність переходу до стратегії “пенсія на картки” буде виглядати наступним чином:

  • старт програми почнеться з великих міст – зі 100 тисячами населення і більше;
  • в тих населених пунктах, де щільність населення не дозволяє мати банківське відділення або банкомат, там пенсія буде здійснюватися через відділення Укрпошти, як і раніше.

“Ми пенсіонерам даємо право мати картку там, де це зручно і можливо отримати послугу. Там, де це на сьогоднішній день з об’єктивних обставин неможливо, звичайно, пенсію буде привозити Укрпошта”, – констатував Д. Шмигаль.

0af604035b5121092813cda8ad865055 koly dokumenty vtracheno - Перехід до стратегії “пенсія на картки” буде відбуватися поетапно

background Layer 1