Пропустити навігацію

Нарада з представниками середнього бізнесу Чернігівщини

9 вересня ц.р. заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Вадим Сіраш взяв участь у нараді  з представниками середнього бізнесу області щодо обговорення актуальних питань соціально-економічного розвитку та здійснення упереджувальних заходів з недопущення погіршення епідемічної ситуації в регіоні.

Участь у засіданні взяли голова Чернігівської ОДА В’ячеслав Чаус, представники підприємств та організацій Чернігівщини.

Виступаючи перед присутніми, фахівець Фонду зазначив, що для вирішення питання щодо збереження робочих місць, надання соціальної допомоги, виплати матеріальної допомоги застрахованим особам у розмірі 8 тис. грн у період карантину було ухвалено ряд нормативних документів. У 2021 році були ухвалені Закон України “Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2” та Порядок надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів.

Карантинні обмеження в нашій області було запроваджено з 30 березня 2021 року.

Одним із ключових завдань, які покладено на органи Пенсійного фонду України, є забезпечення ведення Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Звертатись за отриманням одноразової допомоги мають право як суб’єкти підприємницької діяльності, так і наймані працівники. Надання одноразової допомоги суб’єктам підприємницької діяльності здійснюється на підставі заяв, поданих ними в електронній формі з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг “Портал Дія”, у тому числі з використанням мобільного додатку.

За березень – травень 2021 року в області суб’єктами підприємницької діяльності подано 6361 заяву на суму 50,9 млн грн, найманими працівниками – 5952 заяви на суму 47,6 млн грн.

2021 09 09 Narada Biznes 4 1024x683 - Нарада з представниками середнього бізнесу Чернігівщини

background Layer 1