Пропустити навігацію

Турбота про людей з обмеженими фізичними можливостями – важливий напрямок роботи пенсійної служби Чернігівщини

03 грудня у світі відзначається День людей з інвалідністю. Ця дата є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями. Одним із пріоритетних напрямків в роботі фахівців Головного управління – саме допомога та підтримка людей із особливими потребами.

Так, 30 листопада ц.р. начальник Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Світлана Симанчук взяла участь у зустрічі з представниками районних осередків Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля.

Представник Головного управління Пенсійного фонду України в області докладно розповіла про особливості пенсійного забезпечення чорнобильців, зміни в призначенні пенсії по інвалідності, а також про норми Законів України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо призначення та виплати пенсій по інвалідності, порядок перерахунку пенсій інвалідам та про перехід з пенсії по інвалідності на пенсію за віком.

 Посадовець пенсійної служби поінформувала і про сучасні електронні сервіси Пенсійного фонду України, які дозволяють заощадити час та вирішувати  чимало пенсійних питань дистанційно.

Відповідаючи на численні запитання, Світлана Симанчук підкреслила, що фахівці Фонду відкриті до діалогу і завжди готові до подальшого розвитку співпраці з громадськими  організаціями.

Довідково.

 На обліку в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернігівській області перебуває 66,9 тис. осіб з інвалідністю.

yzobrazhenye viber 2021 11 30 11 34 02 879 1024x576 - Турбота про людей з обмеженими фізичними можливостями – важливий напрямок роботи пенсійної служби Чернігівщини yzobrazhenye viber 2021 11 30 11 34 59 653 1024x576 - Турбота про людей з обмеженими фізичними можливостями – важливий напрямок роботи пенсійної служби Чернігівщини

background Layer 1