Пропустити навігацію

Про житлові субсидії – в прямому ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини Разом ми сильні»

9 листопада ц.р. начальник Відділу контролю за правильністю нарахування житлових субсидій та пільг Управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Оксана Домишлинець, за допомогою сервісу інтернет конференцзв’язку Zoom, взяла участь у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону «Єдині новини Разом ми сильні».

Фахівець розповіла хто має право на отримання житлової субсидії та які доходи враховуються під час розрахунку житлової субсидії з жовтня 2023 року.

Посадовець пенсійної служби зазначила, що житлові субсидії на опалювальний сезон автоматично перераховуються для всіх, кому визначено право на отримання житлової субсидії на неопалювальний період. Тобто, громадянам, які вже є отримувачами житлової субсидії, або яким у літній період було призначено субсидію в нульовому ромірі, додатково звертатися за виплатою не потрібно.

Але потрібно подавати заяву на отримання субсидії тим хто:

  • хто не отримував субсидію в неопалювальному сезоні;
  • якщо у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
  • члени домогосподарства орендують житлові приміщення для проживання та сплачують житлово-комунальні послуги;
  • кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;
  • домогосподарство звертається за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Громадяни можуть подати документи:

  • особисто, звернувшись до уповноважених осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, ЦНАПів або до будь-якого сервісного центру ПФУ;
  • поштою, на адресу органів ПФУ;
  • онлайн – через вебпортал електронних послуг ПФУ, мобільний застосунок ПФУ або через портал «Дія».

Основні документи, які подає заявник — це заява та декларація.

Виступ Оксани Домишлинець транслювався на 6 загальноукраїнських телеканалах: «UA: Перший», «Рада», «1+1», «ICTV», «Інтер», «Україна 24».

Крім того, промову начальника Відділу контролю за правильністю нарахування житлових субсидій та пільг Управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг Головного управління Пенсійного фонду України в області ретранслювали ще 9 всеукраїнських телеканалів та 2 радіостанції.

background Layer 1