Пропустити навігацію

Запитуєте – відповідаємо Як увійти в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України?

Як увійти в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України?

Увійти в особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України можна за допомогою Дія.Підпис, кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або засобами Інтегрованої системи електронної ідентифікації ID.GOV.UA, зокрема, з використанням технологій BankID.

 Що таке електронний підпис?

Електронний підпис — це електронні дані, які забезпечують цілісність документів та ідентифікують особу. Електронний підпис може зберігатися у вигляді MobileID, підпису на ID-картці, підпису на “токені” чи захищеному носії інформації.За допомогою електронного підпису можна підписувати електронні документи, користуватися електронними послугами, реєструватися на державних порталах тощо. Документи з цим підписом мають таку саму юридичну силу, як і документи, підписані власноруч.

Як отримати електронний підпис?

Зверніться до будь-якого акредитованого центру сертифікації ключів і надайте заповнену реєстраційну форму, ваші паспортні дані та реєстраційний номер облікової картки платника податків. Повний перелік таких центрів — за посиланням:  https://czo.gov.ua/ca-registry

Електронний ключ до підпису бажано зберігати на змінному носії (наприклад, на флешці).

Якщо звернутись до Інформаційно-довідкового департаменту Державної податкової служби, Міністерства внутрішніх справ України, Приватбанку то можна отримати кваліфікований електронний підпис безкоштовно. Інші надавачі довірчих послуг оформлюють електронний підпис відповідно до власних тарифів. 

Строк дії кваліфікованого електронного підпису складає 1-2 роки. Щоб продовжити його використання, просто поновте строк дії онлайн через вебсайт надавача.

background Layer 1