Пропустити навігацію

Запровадження SMS-інформування та сервісу надання електронних документів з QR-кодом

sms sign - Запровадження SMS-інформування та сервісу надання електронних документів з QR-кодомПенсійний фонд України запроваджує новий онлайн-сервіс для громадян — смс-інформування. За допомогою SMS Пенсійний фонд повідомлятиме пенсіонерам про призначення та перерахунок пенсій, а працівників — про сплату за них єдиного соціального внеску та розмір їхнього страхового стажу.

Зауважуємо, що для отримання СМС-повідомлень від Пенсійного фонду України необхідно зареєструватись в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua).

Здійснити самостійну реєстрацію можливо за допомогою електронного цифрового підпису , безкоштовно отримати який можна в органах ДФС, в ПриватБанку тощо.img190311 - Запровадження SMS-інформування та сервісу надання електронних документів з QR-кодом

Якщо особа не має ЕЦП, то необхідно надати відповідну заяву до будь-якого управління Пенсійного фонду України.

start design - Запровадження SMS-інформування та сервісу надання електронних документів з QR-кодомКрім СМС-повідомлень, запроваджено сервіс надання електронних документів з підтвердженням QR-кодом.

З QR-кодом можна отримати наступні електронні документи:

  • довідку про доходи пенсіонера для призначення субсидій (містить дані про розмір пенсії, без урахування окремих видів виплат);
  • довідку про доходи пенсіонера;
  • індивідуальні відомості про застраховану особу (форма ОК-5, містить інформацію про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками);
  • витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (містить інформацію про статус застрахованої особи / отримувача страхової виплати, дані про набутий страховий стаж, відомості про страхувальників, про періоди трудових відносин, відомості щодо нарахованої заробітної плати, що враховується для розрахунку страхових виплат та страхового стажу, відомості про особливі умови праці, про суми добровільних внесків: дані пенсійної справи, відомості про інші види загальнообов’язкового державного соціального страхування).

Відзначаємо, що документ з QR-кодом згідно чинного законодавства є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органі Фонду. З огляду на викладене констатуємо, що документи з QR-кодом дійсні для оформлення субсидій, документів у центрах надання електронних послуг, посольствах та консульських установах, для пред’явлення в банківських установах, органах фіскальної служби, територіальних органах міграційної служби тощо.

Перевірити достовірність видачі електронних документів з QR-кодом можна через Веб-портал у розділі «Верифікація виданих документів» (http://portal.pfu.gov.ua/sidebar/Templates/DocConfirm).

Звертаємо увагу страхувальників, що отримати інформацію про страховий стаж наймана особа (кандидат на зайняття посади) може самостійно, якщо отримає електронний цифровий підпис (ЕЦП) або вже має ЕЦП. Для цього найманій особі необхідно увійти до особистого кабінету на веб-порталі Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua) і виконати 3 кроки:

  1. Замовити довідку за допомогою меню «Запит на отримання електронних документів» (розділ «Комунікації з ПФУ»). Заповнити форму запиту, в якій зазначити «Довідка ОК-5» в рядку «Тип звернення»;
  2. Отримати довідку ОК-5 в електронному файлі (за допомогою меню «Мої документи»). Виконати «Зберегти образ документу» у відповідному рядку в графі «Образ документу» (піктограма червоного кольору).

01 1 - Запровадження SMS-інформування та сервісу надання електронних документів з QR-кодом

  • Роздрукувати отриману довідку.Bezymyannyj - Запровадження SMS-інформування та сервісу надання електронних документів з QR-кодом
background Layer 1