Пропустити навігацію

Перші кошти монетизованої субсидії пенсіонери Чернігівщини отримають вже у березні

13 лютого в обласній державній адміністрації відбувся брифінг начальника головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Юрія Юрченка та директора Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олега Русіна під час якого йшлося про надання населенню житлових субсидій у монетизованій формі.

– Пенсіонери отримають кошти субсидії тим же шляхом, яким отримують пенсії: на пенсійні рахунки в уповноважених банках або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта», – зазначив Юрій Юрченко, – Вже в березні цього року гроші для розрахунків за комунальні послуги будуть виплачуватися безпосередньо одержувачам субсидії готівкою, яка буде перерахована і виплачена одночасно з пенсією, але окремими платежами.

З Чернігівською дирекцією АТ «Укрпошта» проведено переговори щодо закупівлі кур’єрських послуг з виплати та доставки житлових субсидій у готівковій формі та погоджено ціну закупівлі, яка складає близько 4,1 млн грн і 25 лютого має бути підписана відповідна угода.

Крім того, установами Пенсійного фонду України в області передбачається проведення широкої інформаційної кампанії для населення щодо монетизації субсидій, щоб громадяни зрозуміли, що це за кошти і яке їх цільове призначення.

Як зазначалося на брифінгу, монетизація субсидій – одна з ініціатив Президента України, спрямованих на боротьбу з бідністю, адже зекономлені гроші залишаються у малозабезпечених родинах і підвищують рівень їх соціального захисту.

2019 02 13 monetizaciya subsidiy 1 1024x683 - Перші кошти монетизованої субсидії пенсіонери Чернігівщини  отримають вже у березні2019 02 13 monetizaciya subsidiy 3 1024x683 - Перші кошти монетизованої субсидії пенсіонери Чернігівщини  отримають вже у березні2019 02 13 monetizaciya subsidiy 2 1024x670 - Перші кошти монетизованої субсидії пенсіонери Чернігівщини  отримають вже у березні

background Layer 1