Пропустити навігацію

В смт Березна відбулася зустріч з населенням

 8 лютого в приміщенні сільради смт Березна відбулася зустріч з населенням головного спеціаліста Менського відділу обслуговування громадян Чернігівського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в області Тетяни  Пономаренко.

 Фахівець докладно ознайомила присутніх про новації у пенсійному законодавстві та розповіла про перерахунки пенсій, які очікують українців в найближчий час. Тетяна Пономаренко зауважила, що з 1 січня нинішнього року мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, становить 26 років, надалі вимога за цим критерієм зростатиме щороку на рік до 2028 року, коли для виходу на пенсію потрібно буде мати 35 років страхового стажу. При цьому повідомила і про можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та зазначила, що  громадяни, які мають високий коефіцієнти зарплати і страхового стажу, отримають гідну пенсію.

Спеціаліст поінформував селян про порядок нарахування та перерахунку пенсій, залежність їх розміру від величини заробітку, суми сплачених внесків та тривалості страхового стажу.

DSC03271 1024x768 - В смт Березна відбулася зустріч з населенням

DSC03261 1024x768 - В смт Березна відбулася зустріч з населенням

background Layer 1