Пропустити навігацію

Заняття “Школи майбутнього пенсіонера” для соціальних працівників

2018605095359 768x1024 - Заняття "Школи майбутнього пенсіонера" для соціальних працівників Для колективу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) завідувач сектору обслуговування громадян Бобровицького об’єднаного управління Пенсійного фонду України Наталія Сіріцина провела заняття “Школи майбутнього пенсіонера”.

Фахівець роз’яснила соціальним працівникам порядок звернення за призначенням пенсії та надала перелік необхідних для призначення документів. Вона порадила завчасно надавати документацію до управління задля проведення її попередньої правової оцінки, що дозволить вчасно виявити та усунути недоліки.

На занятті йшлося і про умови виходу на пенсію:

– Наявний страховий стаж для призначення пенсії за віком повинен становити не менше 15 років, а заробітна плата для обчислення пенсії враховується за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. Проте, за бажанням пенсіонера, можна врахувати платню за будь-які 60 календарних місяців підряд до 1 липня 2000 року, – розповіла Наталія Сірицина.

Також майбутніх пенсіонерів зацікавили питання розміру пенсії при неповному страховому стажу та чинники, які впливають на її розмір.

2018605095704 768x1024 - Заняття "Школи майбутнього пенсіонера" для соціальних працівників

background Layer 1