Пропустити навігацію

Пенсійники Буковини приділяють особливу увагу людям похилого віку та ветеранам

17042018 2 - Пенсійники Буковини приділяють особливу увагу людям похилого віку та ветеранам

Вияв глибокої поваги до ветеранів, учасників війни та інших людей похилого віку є основою роботи пенсійної служби. Представники Фонду періодично навідуються до пенсіонерів, опікуються їхніми потребами, допомагають вирішити проблемні питання. Напередодні відзначення річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні працівники пенсійної служби відвідують тих, кому довелось жити в часи воєнного лихоліття і захищати Батьківщину зі зброєю в руках, завдяки кому ми  сьогодні маємо можливість жити під мирним небом. На жаль, волею долі деякі з них залишились самотніми на старості літ, отож нині ними опікується держава.

Одні з таких відвідин провели начальник Вижницького відділу обслуговування громадян Микола Бойко спільно з директором Вижницького територіального центру соціального обслуговування Романом Єремою та головою Вижницької районної ветеранської ради Іваном Бойко завітали до стаціонарного відділення притулку для людей похилого віку в селі Коритне.

Поцікавившись у мешканців закладу, в числі яких і учасники війни, і ветерани, станом справ, здоров’я та нагальними потребами, представник Пенсійного фонду розповів мешканцям закладу про зміни у пенсійному законодавстві, ознайомив з новими розмірами пенсій після здійснених у жовтні минулого року перерахунків. Микола Бойко надав роз’яснення щодо розміру щомісячного довічного утримання, який обчислюється з урахуванням величини прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

В ході спілкування з пенсіонерами з’ясувалось, що скарг до роботи закладу у них немає,

11111 1 - Пенсійники Буковини приділяють особливу увагу людям похилого віку та ветеранам

 працівники пошти доставляють їм пенсії вчасно. В притулку панує позитивна атмосфера, літні люди задоволені можливістю приємного спілкування одне з одним та з обслуговуючим персоналом, який виявляє чуйність і доброзичливість до кожного. Хазяйка закладу Вікторія Головач розповіла, що підопічні, а їх на сьогоднішній день 26,  відчувають себе однією родиною і допомагають їй поратись по господарству: обривають сухі квіти, чистять кукурудзу, прокидають сніг узимку. І роблять це із задоволенням, бо відчувають себе активними і потрібними.

В рамках проведення заходів з відзначення Дня перемоги над нацизмом у
Другій світовій війні начальник Заставнівського відділу обслуговування громадян Віктор Стасюк провів виїзний прийом у стаціонарному відділенні постійного або тимчасового проживання громадян Заставнівського територіального центру соціального обслуговування. На сьогоднішній день під опікою закладу перебуває 21 пенсіонер, чимало з них мають статус “дітей війни” та “учасників війни”. Представник Фонду поспілкувався з пенсіонерами, розпитав про те, що їх турбує, відповів на запитання щодо пенсійних перерахунків, надав детальні роз’яснення змін у пенсійному законодавстві. Очільник пенсійної служби Вижниччини звернув увагу пенсіонерів на зручні можливості отримання інформації з пенсійних питань за допомогою “гарячої” телефонної лінії та відеозв’язку, а також запропонував зареєструватися на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. На завершення побажав здоров’я, добра й довгих років життя.

.

background Layer 1