Пропустити навігацію

Пенсійники Буковини активно спілкуються з представниками ветеранських організацій

17.04.2018 VETERANSKA ORGANIZATSIYA Kelmentsi - Пенсійники Буковини активно спілкуються з представниками ветеранських організацій Оксана Корогода, начальник Кельменецького відділу обслуговування громадян, провела  робочу зустріч у форматі круглого столу з  головою ради районної організації ветеранів Василем Флоряком та головою ради інвалідів Антоніною Адащук.

Приводом для проведення заходу стало  обговорення постанови КМУ від 21.02.2018 року №103 “Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб”.   Фахівець пенсійної служби надала детальні роз’яснення змін у пенсійному законодавстві та назвала визначальні складові перерахунку пенсій окремим категоріям військовослужбовців. Представник Фонду ознайомила ветеранів з механізмом  встановлення доплати за особливі заслуги перед Україною, порядком перерахунку пенсій вдовам у зв’язку із втратою годувальника.

 

Принагідно учасники зустрічі обговорили заходи з відзначення в районі Дня перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, висловили пропозиції щодо їх організації та проведення на високому рівні на знак гідного вшанування ветеранів, їхнього подвигу та жертовності, сприяння патріотичному вихованню молоді, єдності українського народу.

Начальник Хотинського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Світлана Шкуренко провела зустріч з головою районної ветеранської організації Олександром Коновчуком.

IMG 0133Hotyn - Пенсійники Буковини активно спілкуються з представниками ветеранських організацій

 

Фахівець пенсійної служби надала детальні роз’яснення  пенсійного законодавства та відповіді на найбільш актуальні питання пенсійних перерахунків, назвала складові,  які справляють визначальний вплив на розрахунок пенсійних виплат.        Світлана Шкуренко розповіла також про можливість отримання інформації з питань пенсійного забезпечення  за телефоном “гарячої” лінії  та за допомогою відеозв’язку.

Зустріч з представником Путильської районної Ради організації ветеранів України провів начальник Путильського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Іван Каптарь.

Очільник пенсійної служби Путильщини надав фахові роз’яснення нововведень у пенсійному законодавстві, запроваджених восени 2017 року, поінформував про умови призначення пенсій за віком та особливості пенсійного забезпечення військовослужбовців. Іван Каптарь наголосив, що з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття можуть P70727 143822Putyla - Пенсійники Буковини активно спілкуються з представниками ветеранських організаційреалізувати тільки ті громадяни, які мають не менше 25 років страхового стажу. Надалі вимога за цим критерієм збільшуватиметься щороку на рік і в 2028 році становитиме 35 років.

Представник Фонду зауважив, що розмір пенсії формують три складові: зарплата, з якої сплачені внески, страховий стаж та показник середньої заробітної плати по Україні, яка застосовується для обчислення пенсії.  Повідомив також про можливість отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення за телефоном «гарячої» лінії, в режимі  відеозв’язку або через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.           .

В ході жвавого діалогу фахівець надав кваліфіковані відповіді на численні запитання представника ветеранської організації.

background Layer 1