Пропустити навігацію

Буковинські пенсійники проводять зустрічі з ветеранами

Storozhynets veterany - Буковинські пенсійники проводять зустрічі з ветеранами
Повага до літньої людини лежить в основі роботи пенсійної служби. Представники Фонду проводять зустрічі з ветеранами Вітчизняної  війни, колишніми в’язнями нацистських концентраційних таборів та гетто, людьми, на долю яких випали нелегкі випробування.

Напередодні відзначення річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні начальник Сторожинецького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління  обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Олександр Німіжан провів зустріч з представниками районної ради ветеранів. Учасники заходу обговорили питання пенсійного забезпечення ветеранів війни та інших категорій пенсіонерів, особливості призначення та нарахування пенсій інвалідам війни, учасникам бойових дій і членам їхніх родин.

Представник Фонду зазначив, що ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та тим, на кого поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», жертвам нацистських переслідувань передбачено виплату щорічної разової грошової допомоги згідно з Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

 Олександр Німіжан повідомив присутніх на зустрічі про порядок та розмір грошової допомоги до Дня Перемоги, відповів на їхні запитання та порадив для отримання детальної інформації з пенсійного забезпечення звертатися до фахівців Фонду за телефоном «гарячої лінії».

Представник пенсійної служби взяв також участь у засіданні «круглого столу»,

Storozh kontstabory - Буковинські пенсійники проводять зустрічі з ветеранами

 яке відбулося у міській раді за участі колишніх малолітніх в’язнів нацистських концентраційних таборів та гетто у часи Другої світової війни. Темами обговорення були питання соціального захисту і медичного забезпечення “дітей війни” та учасників Другої світової війни.

Олександр Німіжан поінформував присутніх про особливості пенсійного забезпечення учасників Вітчизняної війни, детально роз’яснив механізм перерахунку пенсій, в т.ч. ветеранам війни, колишнім малолітнім в’язням концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання.

Учасники заходу обговорили шляхи подальшої співпраці у справі оперативного донесення інформації з питань пенсійного забезпечення до інвалідів та ветеранів війни, надання особам поважного віку дистанційних послуг та відвідування їх за місцем проживання.

background Layer 1