Пропустити навігацію

Майбутнім пенсіонерам роз’яснюють важливість легального працевлаштування для гідного забезпечення на старості літ

Sokyryany TSZ - Майбутнім пенсіонерам роз’яснюють важливість легального працевлаштування для гідного забезпечення на старості літПенсійна служба Буковини  приділяє велику увагу поінформованості населення краю щодо чинників, які справляють безпосередній вплив на формування розміру пенсійного забезпечення. З цією метою активно проводяться різноманітні заходи, в числі яких – зустрічі, семінари, флеш-моби.

Фахівці Сокирянського відділу обслуговування громадян у співпраці з представниками районного центру зайнятості провели семінар з безробітними на теми „Подальші шляхи реформування пенсійної системи” та „Легальна зайнятість”.

Головний спеціаліст Сокирянського відділу обслуговування громадян Мальвіна Гінгуляк ознайомила учасників заходу з новітніми технологіями реформування пенсійної системи, з порядком та умовами призначення пенсії, зі змінами, що відбулися в пенсійному законодавстві з 01.10.2017 та 01.01.2018. Розповіла про перелік документів, необхідних для призначення пенсій. Звернула увагу осіб передпенсійного віку на те, що вони мають можливість завчасно звернутися до сервісного центру з документами для призначення пенсії для їх перевірки та отримання консультацій.  Роз’яснила безробітнім про вплив тривалого перебування на обліку в службі зайнятості на майбутнє призначення пенсії тощо.

Особливу увагу Мальвіна Гінгуляк  звернула на негативні наслідки отримання заробітної плати “в конвертах”, залежність страхового стажу від сплати внесків, відповідальність недобросовісних роботодавців за допуск працівників до роботи без належного оформлення, а також повідомила про можливість добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Представник пенсійної служби поінформувала людей, які перебувають у пошуку роботи, про можливість отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення в режимі “гарячої” телефонної лінії та через відеозв’язок, а також запропонувала  зареєструватись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.Zastavna TSZ - Майбутнім пенсіонерам роз’яснюють важливість легального працевлаштування для гідного забезпечення на старості літ

Начальник відділу з питань призначення та перерахунків пенсій в Заставнівському районі управління застосування пенсійного законодавства Головного управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області Надія Грішін провела чергове заняття “Школи майбутнього пенсіонера” для осіб, які перебувають на обліку в Заставнівському РЦЗ.

Фахівець пенсійної служби розповіла учасникам зустрічі про порядок пенсійного забезпечення з 1 січня нинішнього року, про чинники, які справляють вплив на розмір майбутньої пенсії та про можливості добровільної участі в системі загальноообов’язкового державного пенсійного страхування.

Особливу увагу присутніх Надія Грішин привернула до питань легалізації заробітної плати, наголосивши, що саме від розміру офіційної зарплати і сплачених страхових внесків залежить розмір майбутньої пенсії. Посадовець не оминула увагою питання сплати єдиного соціального внеску у розмірі, не меншому мінімального, фізичними особами-підприємцями, які обрали спрощену систему оподаткування, та зараховані до першої групи платників єдиного податку.

Принагідно представник Пенсійного фонду роз’яснила присутнім переваги отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення за допомогою відеозв’язку та шляхом реєстрації на веб-порталі електронних послуг ПФУ, про важливість завчасного подання документів до органів Пенсійного фонду для їх правової оцінки, та добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.hotyn - Майбутнім пенсіонерам роз’яснюють важливість легального працевлаштування для гідного забезпечення на старості літ

Заробітна плата «у конверті» – це робота без гарантій, соціальна незахищеність та майбутнє без пенсії!» – під таким гаслом працівники Хотинського відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області провели флешмоб, привертаючи в такий спосіб увагу мешканців міста до негативних наслідків тіньового працевлаштування.

Учасники акції з агітаційними плакатами відвідали найбільші торгівельні заклади, міський ринок. Демонструючи людям гасла на тему легалізації зарплати, працівники пенсійної служби роздавали інформаційні листівки щодо переваг офіційного працевлаштування та розповідали про небезпеку, яку приховує отримання зарплат «у конвертах».

Пенсійники Хотинщини повідомили мешканців райцентру про функціонування веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України та  запропонували зареєструватися на ньому для отримання можливості самостійного контролю за роботодавцем щодо відображення заробітної плати та сплачених страхових внесків в реєстрі застрахованих осіб.

background Layer 1