Пропустити навігацію

Буковинців навчають пенсійної грамотності під час проведення «Днів Пенсійного фонду»

Den PF1 - Буковинців навчають пенсійної грамотності під час проведення «Днів Пенсійного фонду»Фахівці пенсійної служби докладають чимало зусиль до підвищення рівня обізнаності краян в питаннях пенсійного забезпечення. З цією метою застосовують широкий спектр різноманітних заходів, в числі яких – проведення Днів Пенсійного фонду.

Підвищити рівень обізнаності з питань пенсійного забезпечення під час Дня Пенсійного фонду України змогли жителі села Лівинці. Пенсійники Кельменеччини провели зустріч з колективом Лівинецької сільської ради, навчально-виховного комбінату, ССТ, ПП”Україна-сад”, ТЗОВ”Сварог-експорт”, підприємцями, які працюють на території села. До спілкування з фахівцями пенсійної служби долучилося багато мешканців села, в числі яких – безробітні, пенсіонери, учнівська молодь.

Начальник Кельменецького відділу обслуговування громадян Оксана Корогода надала роз’яснення основних питань пенсійного законодавства та вичерпні відповіді на запитання, які цікавили присутніх. Коло запитань охоплювало такі питання, як порядок обчислення страхового стажу, здійснення перерахунків працюючим пенсіонерам, дострокового виходу на пенсію працівників освіти та медицини. Молодь цікавили  можливості електронних сервісів Пенсійного фонду.

З місцевими підприємцями проведено індивідуальні бесіди, найманим особам роздано буклети  про негативні наслідки заробітної плати «в конверті», наголошено на важливості дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці.Den PF2 - Буковинців навчають пенсійної грамотності під час проведення «Днів Пенсійного фонду»

Заступник начальника Хотинського відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян  Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Альона Печерова зустрілася з мешканцями села Чепоноси.

Представник Фонду надала чепонівцям детальні роз’яснення питань пенсійного законодавства, повідомила про головні чинники, на  основі яких здійснюються нарахування та перерахунки пенсій. Альона Печерова звернула увагу на те, що з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття можуть реалізувати тільки ті громадяни, які матимуть не менше 25 років страхового стажу. Надалі вимога за цим критерієм збільшуватиметься щороку на рік і в 2028 році становитиме 35 років. 63-літні особи які матимуть право вийти на пенсію за віком за наявності станом на 1 січня 2018 року від 15 до 25 років страхового стажу.

Den PF3 - Буковинців навчають пенсійної грамотності під час проведення «Днів Пенсійного фонду»Альона Печерова провела зустріч з трудовими колективами сільської ради, поштового відділення, будинку культури та приватними підприємцями села. Під час проведення зазначених зустрічей  розповіла про важливість набуття страхового стажу і про можливість  добровільної участі у системі  загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Зауважила, що однією з найболючіших проблем сьогодення в нашій державі є виплата заробітної плати «в конвертах» та тінізація працевлаштування. Наголосила майбутнім спеціалістам на важливості отримання легальної заробітної плати, зауваживши, що без належного оформлення трудових відносин наймані працівники втрачають право на отримання соціальних гарантій, передбачених законодавством України.

Представник Фонду звернула увагу на можливість отримувати компетентну інформацію за телефон омами «гарячої» лінії та відозв’язку. Запропонувала зареєструватися на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, де можна буде отримувати інформацію зі своєї облікової картки  про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески з системи персоніфікованого обліку.

background Layer 1