Пропустити навігацію

Соціальний захист чорнобильців – справа честі й особливої важливості

zastavna - Соціальний захист чорнобильців – справа честі й особливої важливостіНапередодні Дня пам’яті чорнобильської трагедії фахівці пенсійної служби беруть участь у зустрічах з громадськими об’єднаннями учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Начальник Заставнівського відділу обслуговування громадян Віктор Стасюк взяв участь у засіданні круглого столу з керівниками районної ради ветеранів та районної організації “Союз Чорнобиль Буковини”, яке відбулося за участі голови Заставнівської районної державної  адміністрації Юрія Кітаря, голови Заставнівської міської ради Василя Радиша та керівників соціальних служб району.

Учасники зустрічі обговорили питання забезпечення соціального захисту людей, які ризикувати своїм здоров’ям і життям, щоб зупинити зловісне ядерне лихо, та окреслили шляхи вирішення проблем, що виникають в процесі роботи соціальних служб і громадських організацій. Належне забезпечення учасників ліквідації наслідків чорнобильського лиха – справа честі й особливої важливості для всіх органів влади та соціальних служб, – зауважили присутні на засіданні посадовці.

До Дня пам’яті чорнобильської трагедії в приміщенніPutyla CHornob - Соціальний захист чорнобильців – справа честі й особливої важливості Путильської центральної районної бібліотеки представники виконавчої влади та представницьких органів  району провели зустріч з ліквідаторами наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Захід пройшов в форматі круглого столу.

Від імені ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС виступив голова Путильської районної організації чорнобильців Дмитро Євдощак, який  акцентував увагу присутніх на основних проблемних питаннях, які турбують ліквідаторів.

Завідувач сектору з питань призначення та перерахунку пенсій в Путильському районі Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Любов Торак поінформувала присутніх про практичну допомогу пенсійної служби громадянам, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Це, зокрема, забезпечення районної організації чорнобильців інформаційно-роз’яснювальними матеріалами з питань пенсійного забезпечення; надання довідкової інформації, яка суттєво спрощує звітну роботу організації, та допомога ліквідаторам аварії на ЧАЕС у вирішенні питань, що стосуються їх пенсійного забезпечення.

Результатом зустрічі стала домовленість про подальше зміцнення співпраці районної організації чорнобильців з органами державної влади й соціальних служб у справі забезпечення соціального захисту людей, які брали участь у ліквідації наслідків чорнобильської катастрофи, та постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Gertsa CHornob2 - Соціальний захист чорнобильців – справа честі й особливої важливостіУ районному центрі Герца відбулися урочисті збори з нагоди відкриття пам’ятної стели на честь ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, участь у яких взяла начальник районного відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Лариса Капра.

Присутні на урочистостях представники влади, громадських організацій та мешканці міста вшанували хвилиною мовчання пам’ять про загиблих, які ціною власного життя рятували світ від ядерного лиха, та поклали квіти  до пам’ятного знака. Прозвучали слова глибокої вдячності й найкращих побажань чорнобильцям.

Попри те, що з дня тієї страшної катастрофи минуло вже понад тридцять літ, її відлуння досі відгукується в пам’яті й серцях українців. З глибокою вдячністю плекаємо пам’ять про загиблих і віддаємо шану живим учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС.

background Layer 1