Пропустити навігацію

Пенсійники надають роз’яснення працівникам різних сфер і галузей діяльності

glyb zhurnalisty - Пенсійники надають роз’яснення працівникам різних сфер і галузей діяльності Роз’яснення пенсійного законодавства – важливий аспект роботи буковинських пенсійників. З метою донесення важливої інформації до людей представники Фонду проводять зустрічі з трудовими колективами різних сфер діяльності.

У Глибоцькому районі відбувся брифінг з питань реформування пенсійної системи. Перед журналістами району  виступив начальник районного відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Іван Крецу. Йшлося насамперед про зміни, які відбулися в пенсійному законодавстві. Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення пенсій»,  зазначив Іван Крецу , передбачає зміни до деяких законодавчих актів України, спрямованих на скорочення дефіциту бюджету Пенсійного фонду і відновлення соціальної справедливості у пенсійному забезпеченні громадян.

Керівник Глибоцького сервісного центру розповів про осучаснення пенсій, яке дозволить збільшити вплив заробітної плати при визначенні рівня пенсійного забезпечення та усунути диспропорцію у розмірах пенсій, призначених в різні роки. Повідомив, що з 1 січня 2018 року мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, складає 25 років, з подальшим зростанням щороку на рік. Розповів  про порядок виплати пенсій пенсіонерам, які продовжують працювати.

Іван Крецу відзначив, що громадяни, які мають високий коефіцієнт співвідношення зарплати і страхового стажу, отримали гідні, реально заслужені пенсії. Поінформував про комплекс змін у системі пенсійного забезпечення, передбачених пенсійною реформою.

Начальник Кельменецького відділу обслуговування громадян Оксана Корогода відвідала районний військомат.  Темою розмови стало обговорення постанови КМУ від 21.02.2018 року №103 “Про перерахунок пенсій особам, які звільнені з військової служби, та деяким іншим категоріям осіб”.

Представник Фонду роз’яснила  представникам військової сфери основні моменти перерахунку

 та відповіла на запитання присутніх. У ході активного спілкування присутні на зустрічі ставили фахівцю пенсійної служби свої запитання і отримали на них кваліфіковані відповіді. Запитання стосувалися дострокового виходу на пенсію, порядку обчислення страхового стражу і дії накопичувальної системи пенсійного забезпечення.

Начальник ГерцаївськогоGertsa pozhezhnyky - Пенсійники надають роз’яснення працівникам різних сфер і галузей діяльності відділу обслуговування громадян Лариса Капра провела зустріч з працівниками Державної пожежно-рятувальної частини управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у  Чернівецькій області.

Фахівець пенсійної служби ознайомила представників УДС з основними принципами перерахунку «військових» пенсій, який наразі проводиться, та  роз’яснила залежність розміру майбутніх  пенсійних виплат від тривалості страхового стажу, розміру легальної заробітної плати й  середньої заробітної плати по Україні, яка застосовується при обчисленні пенсій.

Лариса Капра повідомила також про зручні можливості отримання інформації через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України та запропонувала працівникам пожежно-рятувальної служби зареєструватися на цьому електронному сервісі.

background Layer 1