Пропустити навігацію

Про важливість легалізації трудових відносин обговорили за участю усіх сторін соціального партнерства

IMG 0324 - Про важливість легалізації трудових відносин обговорили за участю усіх сторін соціального партнерстваПитання забезпечення контролю за дотриманням трудового законодавства, про важливість легалізації праці, створення нових робочих місць з гідною оплатою праці обговорили на черговому засіданні ІІІ пленуму Чернівецької обласної ради профспілок, за участю представників Чернівецької обласної державної адміністрації, обласної ради, Федерації роботодавців Чернівецької області та Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області.

Виступаючи перед присутніми, керівник пенсійної служби краю Михайло Романів, наголосив на вагомій ролі профспілок у дотриманні трудових гарантій. Однак зазначив, що на сьогодні в області залишається чимало питань, які потребують сьогодні посиленої уваги сторін соціального партнерства. Понад 12% працівників області отримували зарплату у розмірі до 3200 грн., актуальною залишається проблема пов’язана з наслідками укладання цивільно-правових договорів. Тільки на 86,6% виконані зобов’язання по створенню нових робочих місць у галузях економіки. В зв’язку з цим особливо актуальною залишається мобілізація сил усіх сторін соціального партнерства у дотриманні трудового законодавства, нарощування обсягів виробництва, підвищення продуктивності праці та підвищення розмірів заробітних плат. «Тож представникам профспілок, при укладанні на підприємствах, в установах, організаціях колективних договорів необхідно забезпечувати закладення показників підвищених розмірів заробітної плати», – акцентував М.Романів.

Привернув увагу присутніх на важливості нарощення обсягів виробництва та використання трудового потенціалу депресивних територій області, створення нових робочих місць та працевлаштування молоді.

Голова Чернівецької обласної ради професійних спілок Володимир Шкварковський наголосив, що і надалі співпраця між пенсійною службою Чернівецької області та обласною радою профспілок буде конструктивною, діловою, спрямованою на виконання Тристоронньої угоди між соціальними партнерами щодо дотримання пенсійного законодавства, легалізації заробітної праці, забезпечення соціальних гарантій громадянам, сприяння підвищенню якості рівня життя пенсіонерів та населення області.

Президія обласної ради профспілок постановила звернутися до сторін соціального партнерства з пропозицією про внесення змін до Територіальної угоди на 2016-2018 роки щодо забезпечення темпів зростання середньої заробітної плати працівників у 2018 році на 7,5 % більше, ніж передбачено Угодою.

background Layer 1