Пропустити навігацію

На засіданні колегії обговорили результати роботи пенсійної служби краю щодо наповнення бюджету Пенсійного фонду України у І кварталі 2018 року

IMG 9570 - На засіданні колегії обговорили результати роботи пенсійної служби краю щодо наповнення бюджету Пенсійного фонду України у І кварталі 2018 рокуПро роботу пенсійної служби краю у І кварталі 2018 року щодо сталого фінансування виплати пенсій та завдання щодо посилення взаємодії з органами місцевої виконавчої влади, спрямованої на забезпечення надходжень до бюджету Фонду обговорили на засіданні колегії при начальнику Головного управління Михайлові Романіву.

Протягом І кварталу поточного року до бюджету фонду з усіх джерел доходів надійшло 1252,5 млн. грн.. Рівень забезпечення власними коштами за січень-березень 2018 року склав 56,7% проти 43,1% минулорічних. Власних доходів, які формуються на території області, надійшло в сумі 522,2 млн. грн., що на 34,0% більше минулорічних.

Вживалися заходи щодо погашення заборгованості, що дозволило забезпечити виконання доведеного завдання з його погашення на 114,4%.

З метою збільшення надходжень до бюджету Пенсійного фонду України в області продовжувалася робота, спрямована на легалізацію зайнятості та заробітної плати. Завдяки вжитим спільно з соціальними партнерами заходам з початку року легалізовано працю 532 найманих працівників та фізичних осіб-підприємців, що дозволило залучити 435,7 тис.грн. єдиного внеску в тому числі до бюджету Пенсійного фонду – 376,6 тис.грн.

Як зауважив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів, динаміка надходжень, яка склалася в І кварталі 2018 року, дала можливість забезпечити кошти на додаткові витрати для проведення перерахунків пенсій. Однак сьогодні стає актуальним питання пошуку додаткових резервів наповнення бюджету Пенсійного фонду України задля подальшого збереження позитивних результатів. Виконанню цього завдання сприяє співпраця пенсійної служби з органами влади та місцевого самоврядування, соціальними партнерами, виконавчою та фіскальною службами.

М.Романів наголосив на важливості в проведенні роз’яснювальної роботи інформувати населення краю про значення легалізації заробітної плати, виховувати в громадян свідоме ставлення до добровільної сплати внесків, без яких неможливо розраховувати на гідну пенсію в майбутньому.

background Layer 1