Пропустити навігацію

Працівники пенсійної служби охоплюють виїзними прийомами всю територію краю

IMG fdd748fa5c5e12a3b65468ecfbed0d48 V - Працівники пенсійної служби охоплюють виїзними прийомами всю територію краюВ рамках виїзного прийому начальник Кіцманського відділу обслуговування громадян Тетяна Шемчук провела зустріч із жителями сіл Южинець та Шишківці, які мають статус потерпілих внаслідок аварії на ЧАЕС.

Представник пенсійної служби роз’яснила присутнім порядок виконання рішень судів щодо доплати за проживання на забрудненій території (ст. 39 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи) та додаткової пенсії (ст.51). Кожному індивідуально повідомила суми, нараховані згідно з рішеннями судів органами Пенсійного фонду України.IMG 248872b1ee5344e7b69dea845cb5a36a V - Працівники пенсійної служби охоплюють виїзними прийомами всю територію краю

Очільниця кіцманських пенсійників вкотре поінформувала про можливість отримання консультацій з питань пенсійного забезпечення дистанційно, зокрема в режимі відеозв’язку, за допомогою веб-порталу Пенсійного фонду України,  телефонної «гарячої лінії», шляхом обслуговування громадян в ОТГ на віддалених робочих місцях, на умовах аутсорсингу тощо.

Начальник Кельменецького відділу обслуговування громадян управління обслуговування громадян Оксана Корогода  провела виїзний прийом жителів села Нелипівці  в режимі відеозв’язку.

Представник Фонду акцентувала увагу громадян на  залежності страхового стажу від сплати внесків, звернула увагу, що на розмір пенсії впливає величина заробітної плати та страховий стаж, надала роз’яснення щодо проведення перерахунку пенсій з урахуванням стажу, набутого після їх призначення. Також розповіла про порядок отримання пенсій за дорученням та переваги банківського обслуговування з виплати пенсій.korogoda Kelm skajp vyyiznyj pryjom - Працівники пенсійної служби охоплюють виїзними прийомами всю територію краю

Під час консультування осіб працездатного віку роз’яснила негативні наслідки неофіційного працевлаштування для майбутнього соціального та пенсійного забезпечення працюючих та важливість офіційної легальної зайнятості, а також ознайомила з основними нормами пенсійного законодавства.

Оксана Корогода дала детальні відповіді на запитання пенсіонерів щодо перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам, зміни способу виплат, порядку зарахування страхового стажу та добровільної участі в соціальному страхуванні та нагадала про зручні можливості отримання інформації з пенсійного забезпечення через «гарячу» телефонну лінію, відеозв’язок та веб-портал Пенсійного фонду України.412 - Працівники пенсійної служби охоплюють виїзними прийомами всю територію краю

Черговий особистий прийом громадян у режимі відеозв’язку для мешканців села Сербичани провела заступник начальника Сокирянського відділу обслуговування громадян Ольга Пленгей.

Громадяни, які прийшли на дистанційну консультацію, отримали роз’яснення щодо умов реалізації права на призначення пенсій різних видів, перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам з урахуванням стажу та заробітної плати в автоматичному режимі з 01.04.2018, особливостей виплати пенсії працюючим пенсіонерам. Найактуальнішим питанням було підвищення розміру пенсії з 01.10.2017, 01.01.2018 після проведення пенсійної реформи.

Ольга Пленгей акцентувала увагу на залежності розміру пенсійних виплат від страхового стажу та розміру заробітної плати, з якої сплачено страхові внески та зауважила, що тіньовий спосіб отримання заробітної плати призводить до втрати соціальних гарантій в майбутньому, звернула увагу майбутніх пенсіонерів на можливість здійснення попередньої правової експертизи документів, необхідних для призначення пенсій.

Надавши вичерпні відповіді на поставлені запитання, представник Фонду запропонувала виходити на зв’язок зі спеціалістами пенсійної служби в будь-який зручний час з 9.00 до 17.00, адже відеозв’язок дає можливість якісного та оперативного обслуговування громадян за фактичним місцем їх проживання.

background Layer 1