Пропустити навігацію

Консультуємо жителів Кіцманщини з питань пенсійного забезпечення

Melnyk - Консультуємо жителів Кіцманщини з питань пенсійного забезпеченняЗаступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Василь  Мельник провів виїзний прийом громадян в м.Кіцмань.

Під час виїзного прийому представник Фонду надав роз’яснення відвідувачам про основні складові пенсійної реформи, про осучаснення пенсій, про вплив заробітної плати при визначенні рівня пенсійного забезпечення та усунення диспропорцій у розмірах пенсій призначених в різні роки. Наголосив, що з 1 січня 2018 року мінімальний страховий стаж, необхідний для призначення пенсії за віком, складає 25 років, з подальшим зростанням на 1 рік щороку.

Василь Мельник зауважив, що громадяни, які мають високий коефіцієнт співвідношення зарплати і страхового стажу, отримали гідні, реально заслужені пенсії. Повідомив, що пенсійна реформа передбачає цілий комплекс змін у системі пенсійного забезпечення.

Також наголосив присутнім, що кожен має дбати про свій страховий стаж, від чого і залежатиме майбутнє пенсійне забезпечення та роз’яснив переваги отримання пенсій через банківські установи.

Звернув увагу пенсіонерів на можливості отримання інформації з пенсійних питань за допомогою “гарячої” телефонної лінії та відеозв’язку. Запропонував зареєструватися на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

На всі запитання представник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області  надав кваліфіковані  роз’яснення.

background Layer 1