Пропустити навігацію

Буковина вшановує пам’ять загиблих внаслідок чорнобильської катастрофи та віддає шану мужності ліквідаторів наслідків аварії

Kelmentsi CHAES 2 - Буковина вшановує пам’ять загиблих внаслідок чорнобильської катастрофи та віддає шану мужності ліквідаторів наслідків аваріїЧорнобильська катастрофа – лихо світового масштабу, для якого немає ні відстані, ні кордонів. Аварія на ЧАЕС є наймасштабнішою з усіх техногенних катастроф в історії планети, наслідки якої досі відлунюють в зламаних долях та важких спогадах багатьох тисяч людей.

Квітнева трагедія 86-го понівечила долі майже півтори сотні жителів Кельменеччини. На жаль, сьогодні їх все менше і менше. У ці дні мешканці всіх населених пунктів району вшановують подвиг людей, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та втратили внаслідок цього своє здоров’я, а багато хто найдорожче – життя.

Kelmentsi CHAES 1 - Буковина вшановує пам’ять загиблих внаслідок чорнобильської катастрофи та віддає шану мужності ліквідаторів наслідків аварії

Працівники Кельменецького відділу обслуговування громадян взяли участь  в мітингу-реквіємі пам’яті загиблих та померлих внаслідок чорнобильської катастрофи. Присутні вшанували пам’ять жертв аварії хвилиною мовчання, після чого висловили глибоку вдячність людям, котрі відважно боронили світ від страшного лиха. Ветерани-чорнобильці розповідали про тривожні події квітня 1986 року, які неможливо стерти з пам’яті.

Ніколи не змовкнуть дзвони пам’яті про трагедію та людей, які стали на захист України і світу від ядерного лиха, ніколи не вичерпаються слова нашої вдячності їхньому героїчному подвигу.

Працівники Сторожинецького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління  обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області взяли участь в заходах з вшанування пам’яті загиблих ліквідаторів аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Біля пам’ятного знака ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС відбувся мітинг-реквієм, на якому священнослужителі провели панахиду за померлими ліквідаторами аварії на ЧАЕС.

20180425 CHAES - Буковина вшановує пам’ять загиблих внаслідок чорнобильської катастрофи та віддає шану мужності ліквідаторів наслідків аваріїЗа гідне виконання професійного та громадянського обов’язку, самовідданість і мужність у боротьбі з екологічним лихом та з нагоди 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС ліквідаторам наслідків чорнобильської катастрофи вручено спільні почесні грамоти Сторожинецької районної державної адміністрації та районної ради, грамоти Сторожинецької міської ради, районної спілки учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи.

У Хотині з нагоди пам’ятної дати також відбувся мітинг-реквієм за участі представників районної й міської влади, працівників організацій та установ, ліквідаторів аварії на ЧАЕС, громадськості міста й району.

Звертаючись до чорнобильців, голова районної державної адміністрації Петро Допіряк зазначив: «Тридцять два роки тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа. Страшна ядерна аварія забрала життя і здоров’я тисяч наших співвітчизників, спричинила тяжкі екологічні наслідки, відізвалася болем та стражданнями у багатьох родинах Хотинщини».hot chornobyl - Буковина вшановує пам’ять загиблих внаслідок чорнобильської катастрофи та віддає шану мужності ліквідаторів наслідків аварії

Голова райдержадміністрації подякував чорнобильцям за їх велику відповідальність і жертовне виконання професійного обов’язку.

«Світла пам’ять усім, хто через хвороби, спричинені радіацією, не дожив до цього дня», – додав посадовець.

Під час мітингу виступив голова Хотинського районного об’єднання “Чорнобилець” Ігор Майстрюк.

Пам’ять учасників ліквідації аварії, яких уже немає, вшанували хвилиною мовчання.    Отець Дмитро, настоятель церкви Бориса і Гліба, відслужив панахиду за загиблими ліквідаторами та потерпілими внаслідок  аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

sok - Буковина вшановує пам’ять загиблих внаслідок чорнобильської катастрофи та віддає шану мужності ліквідаторів наслідків аваріїНа знак вшанування загиблих ліквідаторів аварії на ЧАЕС присутні поклали квіти до пам’ятного знака «Ліквідаторам-Чорнобильцям Хотинщини».

Представники Сокирянського відділу обслуговування громадян з нагоди відзначення 32-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції взяли участь в тематичному вечорі  «Згадка про Чорнобильську трагедію».

Про страшні перші дні після вибуху розповіли очевидці – підполковник інженерних військ у відставці Володимир Іванович Толочний та командир льотного екіпажу, голова районної організації „Союз-Чорнобиль” Микола Васильович Савчук. На знак пам’яті про загиблих героїв присутні запалили «свічку пам’яті» та вшанували мужній подвиг чорнобильців хвилиною мовчання.

Зворушливим та надзвичайно змістовним було театралізоване дійство у виконанні учнів Сокирянської гімназії та загальноосвітньої школи №1 міста Сокиряни, які виклали бачення трагедії у своїй дитячі інтерпретації.

background Layer 1