Пропустити навігацію

Прес-реліз

У п’ятницю, 17.08.2018, об 11.00 год., у приміщенні Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області (вул. Оренбурзька, 7-А), відбулася прес-конференція начальника управління обслуговування громадян Людмили Тарасівни ТРОЦЮК на тему: «Онлайн сервіси Пенсійного фонду України».

Про нові функціональні можливості веб-порталу Пенсійного фонду України, які значно розширюють дистанційний доступ громадян до послуг, що надаються Фондом, повідомила начальник управління обслуговування громадян Людмила Тарасівна ТРОЦЮК під час прес-конференції, присвяченій впровадженню сучасних змін та можливостей що сприяють покращенню надання послуг громадянам краю.

– Для того, щоб отримати довідку про розмір пенсії потрібно було особисто звертатися до пенсійної служби. Сьогодні це зробити набагато зручніше, оскільки запроваджено сервіс із надання електронних документів, з підтвердженням QR-коду через веб-портал електронних послуг Пенсійного Фонду України. Зручні онлайн-сервіси значно заощаджують час і забезпечують отримання послуг у Пенсійному фонді України, не виходячи з дому, – розповіла Людмила Тарасівна.

Онлайн-послугами можуть скористатися особи, що зареєстровані на веб-порталі Фонду та ідентифіковані за допомогою електронного цифрового підпису. В такий спосіб можна отримати такі електронні документи з QR-кодом, як довідки про розмір пенсії, необхідні для призначення субсидій, в банківських установах, органах фіскальної або виконавчої служби, в інших установах за місцем вимоги; індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-5 з інформацією про страховий стаж, заробітну плату та сплату страхових внесків страхувальниками; витяг з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, в якому містяться дані про статус застрахованої особи/отримувача страхової виплати; дані про набутий страховий стаж; відомості щодо нарахованої заробітної плати, яка враховується для розрахунку страхових виплат та страхового стажу; інформація про особливі умови праці, про суми добровільних внесків; дані пенсійної справи; відомості про інші види загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Зазначені електронні документи дійсні для оформлення субсидій, документів у центрах надання адміністративних послуг, посольствах, консульських та банківських установах, органах фіскальної та виконавчої служб, територіальних органах міграційної служби, тощо

Фахівець наголосила, що отриманий особою електронний документ з QR-кодом згідно з чинним законодавством є аналогом паперового документу, підписаного відповідальною особою в органі Фонду.

Крім того, пенсіонери можуть дізнатися про тривалість свого страхового стажу, суму призначеної пенсії та дату її виплати, результати проведеного перерахунку пенсії, поновлення пенсійної виплати та строк припинення виплати пенсії, а застраховані особи – довідатись про сплату страхових внесків за допомогою смс-повідомлень.

– У зв’язку з цим, запрошуємо всіх бажаючих з числа пенсіонерів та застрахованих осіб завітати до найближчого відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області і надати відповідні контактні дані мобільного зв’язку та згоду на отримання смс-повідомлень від пенсійної служби, – зауважила Людмила Троцюк.

Повідомила, що з метою наближення до мешканців міста послуг з питань пенсійного забезпечення, з понеділка розпочинають роботу на постійній основі сервісні пункти пенсійної служби краю в приміщеннях відділень АТ “Ощадбанк” за адресами: вул. Головна, 119 та вул. Руська, 253. вони працюватимуть з понеділка по четвер – з 9:00 до 18:00; щоп’ятниці з 9:00 до 16:45, з перервою на обід – з 13:00 до 13:45. Телефон для довідок: 7-45-31.

Також фахівець пенсійної служби краю нагадала присутнім, що знайти актуальну інформацію та новини пенсійної системи тепер можна на інформаційній сторінці веб-порталу Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області за посиланням – www.pfu.gov.ua/cv/

У новій версії запрацював розділ для  людей з вадами зору. Матеріали подаються за допомогою збільшеного шрифту в чорно-білих тонах.

Також на оновленому сайті можна дізнатися про кількість об’єднаних територіальних громад, яким Пенсійний фонд надає свої послуги, контактну інформацію та графіки роботи на віддалених робочих місцях працівників сервісних центрів.

background Layer 1