Пропустити навігацію

Про підсумки роботи пенсійної служби краю протягом 2018 року та завдання на 2019-й

У п’ятницю, 22.02.2019, о 09.00 год., відбулося розширене засідання колегії при начальнику Головного управління в області, на якому розглянули підсумки роботи пенсійної служби краю протягом 2018 року та окреслили завдання на 2019-й. У заході взяли участь заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ігор Богатирець, голова Ради Федерації роботодавців Чернівецької області Микола Бузинський, голова Чернівецької обласної ради профспілок Володимир Шкварковський, представники ветеранських та інших громадських організацій, ЗМІ.

– У 2018 році у повному обсязі та своєчасно виплачено пенсії та грошові допомоги 223,2 тис. громадян. Забезпечення всіх виплат проведено за рахунок законодавчо визначених джерел доходів, сума яких за звітний період склала 5,6 млрд, що на 13,4% більше, ніж у 2017 році. Власних доходів, які формуються на території області, надійшло в сумі 2,4 млрд грн., що на 556,3 млн. грн. (29,9%) більше, ніж за попередній рік. За темпами зростання власних доходів до 2017 року область займає 5 місце серед регіонів України. Рівень забезпечення власними коштами фінансування видатків на пенсійні виплати у 2018 році склав 67,5%, що на 16,2% більше, ніж у 2017-му. Забезпечено погашення заборгованості по несплачених адміністративних штрафах, накладених в минулих роках, – зазначив в доповіді начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів.

На засіданні колегії також обговорили стан якості надання послуг громадянам краю та розширення мережі віддалених робочих місць фахівців Фонду. Сьогодні завдяки налагодженій співпраці між Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області та органами місцевого самоврядування мережа віддалених робочих місць фахівців Фонду охоплює 23 із 33 існуючих в області об’єднаних територіальних громад. Триває робота щодо створення віддалених робочих місць в 3 сільських об’єднаних територіальних громадах, утворених в грудні минулого року. Таким чином, незабаром буде забезпечено присутність пенсійної служби в усіх громадах Буковини.

Колегія визнала позитивною роботу фахівців Фонду в області щодо організації заходів з боржниками по сплаті заборгованості з ЄСВ, наповнення бюджету, інформування громадськості з питань діяльності пенсійної служби краю. Визначила подальші шляхи співпраці з представниками органів влади, соціальними партнерами, профспілками та організаціями роботодавців краю, спрямовані на захист прав застрахованих осіб та наповнення бюджету Фонду.

Заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ігор Богатирець та представники соціальних партнерів відзначили велику активність керівництва та працівників Головного управління Фонду в області у роботі комісій, колегій та нарад, на яких розглядаються питання легалізації зайнятості, високий рівень дотримання пенсійною службою краю стандартів надання послуг, якісне обслуговування громадян, відмітили роботу Головного управління щодо виконання планових показників діяльності, побажали фахівцям пенсійної служби краю успіхів у подальшій роботі.

Михайло Романів зауважив, що пенсійна служба краю й надалі забезпечуватиме виконання завдань, спрямованих на реалізацію головного завдання, що випливає із соціального призначення Пенсійного фонду України. «Сьогоднішній день вимагає реагування на нові виклики, які стоять перед нами на найближчу перспективу, – це проведення перерахунків пенсій, покращення рівня сервісу через облаштування відділів обслуговування громадян та приведення їх до єдиних стандартів, проведення запланованих превентивних заходів направлених на легалізацію зайнятості та трудових відносин, та виконання рішення Уряду щодо виплати монетизованих субсидій. Крім того, щоб забезпечувати виплату пенсій краянам вчасно та в повному обсязі, маємо зосередитись на повному виконанні дохідної частини бюджету Фонду. І я впевнений, що ми зможемо виконати усі поставлені перед нами завдання» – зазначив очільник пенсійної служби краю.

background Layer 1