Пропустити навігацію

Керівник Новоселицького сервісного центру провів зустріч за круглим столом з представниками ветеранських організацій

Novos veterany 300x225 - Керівник Новоселицького сервісного центру провів зустріч за круглим столом з представниками ветеранських організаційЧергову зустріч за круглим столом з ветеранами району провів начальник Новоселицького відділу обслуговування громадян Анатолій Процюк.

У теплій, дружній атмосфері посадовець поспілкувався з інвалідами війни та праці, учасниками бойових дій. Розповів про стан пенсійного забезпечення ветеранів війни та інших осіб, на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», про заходи з підвищення рівня соціального захисту ветеранів, покращення стану пенсійного забезпечення ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни, про налагоджену систему дистанційного обслуговування, за допомогою якої люди похилого віку, котрим внаслідок слабкого здоров’я складно діставатись сервісного центру для вирішення питань пенсійного забезпечення, можуть отримати роз’яснення фахівців у режимі онлайн, не виходячи з дому.

Анатолій Процюк зауважив, що головною метою пенсійної реформи є підвищення якості обслуговування громадян, особливо ветеранів війни, та поліпшення їхнього пенсійного забезпечення. Детально поінформував про березневі перерахунки пенсій, що відбулися у зв’язку зі збільшенням показника середньої заробітної плати в Україні та зростання рівня споживчих цін, зазначив, що такі законодавчі кроки назустріч людям старшого покоління здійснюватимуться щорічно. Пояснив порядок виплати державної допомоги на оплату комунальних послуг громадянам, яким призначена субсидія.

Насамкінець побажав представникам ветеранської організації доброго здоров`я, бадьорості духу та довгих років життя. За виникнення потреби в додаткових роз`ясненнях питань пенсійного забезпечення порадив звертатись до фахівців пенсійної служби за телефоном гарячої лінії й через відеозв`язок.

background Layer 1