Пропустити навігацію

Михайло Романів провів виїзний прийом для мешканців Клішковецької територіальної громади

54523725 1080578058781900 1745095562266411008 n 300x225 - Михайло Романів провів виїзний прийом для мешканців Клішковецької територіальної громадиЗ метою надання фахових консультацій та роз’яснень актуальних питань пенсійного забезпечення очільник пенсійної служби в області здійснив робочу поїздку до однієї з найбільших територіальних громад Хотинського району.

З огляду на актуальність питання пенсійних перерахунків, які відбулися у березні, керівник Головного управління Пенсійного фонду в області детально поінформував мешканців Клішковецької територіальної громади про механізм їх здійснення. Зокрема, зазначив, що підвищення пенсій базувалося на застосуванні показників зростання споживчих цін за попередній рік та середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачені страхові внески. Для здійснення перерахунків враховувався загальний коефіцієнт 1,17 та індивідуальні коефіцієнти кожного з пенсіонерів, що формувалися на основі величини заробітків і тривалості страхового стажу. Михайло Романів зауважив, що такі перерахунки передбачені пенсійною реформою й проводитимуться щорічно. Також розповів про додаткову одноразову виплату в розмірі 2410,17 грн., яку отримають у березні-квітні рівними частинами ті громадяни, розмір пенсії котрих за наявності повного страхового стажу менший або дорівнює 1669,20 грн.

Спілкуючись з відвідувачами, які прийшли на прийом, головний пенсійник 54799259 439848643488153 3918507549875240960 n 300x225 - Михайло Романів провів виїзний прийом для мешканців Клішковецької територіальної громадиобласті дав фахові відповіді на індивідуальні запитання та нагадав, що за потреби в додаткових роз’ясненнях вони можуть звертатися до спеціалістів пенсійної служби за телефоном гарячої лінії й через відеозв’язок.  Ознайомив з сучасними послугами Пенсійного фонду та широким спектром можливостей, які вони надають. Зокрема, повідомив про зручний спосіб відстеження персональної інформації щодо нарахованої зарплати, суми сплачених внесків і тривалості зарахованого стажу на Веб-порталі Пенсійного фонду, пояснив порядок реєстрації на цьому корисному електронному сервісі та закликав мешканців громади долучатись до числа його користувачів, щоб завжди бути в курсі актуальних питань пенсійного забезпечення.

В рамках виїзного робочого дня Михайло Романів провів зустріч з головою Клішковецької ОТГ Василем Ченківським, з яким обговорив актуальні питання  легалізації зайнятості та сплати роботодавцями району обов’язкових платежів. Керівник Головного управління Пенсійного фонду в області  наголосив на необхідності вжиття ефективних заходів впливу на страхувальників, які мають заборгованість до бюджету Фонду, з метою якомога швидшого її погашення. Зазначив, що від стабільного наповнення бюджету залежить своєчасність та повномірність здійснення  соціальних і пенсійних виплат мешканцям краю.

Учасники зустрічі узгодили шляхи взаємодії у справі легалізації зайнятості та контролю за дотриманням роботодавцями району вимог трудового законодавства, а також обговорили можливості спільного пошуку засобів для  вдосконалення якості обслуговування громадян.

background Layer 1