Пропустити навігацію

На колегії райдержадміністрації керівник Глибоцького сервісного центру розповів про роботу з обслуговування громадян

Kretsu zvit 300x225 - На колегії райдержадміністрації керівник Глибоцького сервісного центру розповів про роботу з обслуговування громадянНачальник Глибоцького відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян  Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Іван Крецу взяв участь у засіданні колегії райдержадміністрації, на якому поінформував про роботу пенсійної служби в районі.

Представник Фонду повідомив, що фахівці сервісного центру докладають максимум зусиль до підвищення рівня обслуговування громадян, покращення умов їх прийому та оперативного вирішення проблем, з якими люди до них звертаються. Відвідувачі обслуговуються за принципом «Єдиного вікна», в такий спосіб за чотири місяці нинішнього року фахівці прийняли  понад три тисячі осіб.

Іван Крецу розповів про застосування різноманітних форм інформування та надання консультацій мешканцям району, зокрема через здійснення виїзних прийомів, роботу фахівців в агентських пунктах, в режимі телефонного та відеозв’язку, електронною поштою, через Веб-портал електронних послуг тощо.  Він зазначив, що з початку року фахівці здійснили близько півтори сотні виїзних прийомів до сільських рад, на підприємства, в установи та організації. У приміщеннях районного Центру зайнятості та районної Ради ветеранів діють консультативні пункти, до яких упродовж січня-квітня нинішнього року звернулося більше півсотні осіб. Понад дев’ять сотень глибочан зареєстровані на веб-порталі Пенсійного фонду України та активно користуються його послугами, маючи можливість доступу до персональних даних щодо суми сплачених страхових внесків, тривалості стажу тощо. Консультації з пенсійного забезпечення в телефонному режимі отримали 72 громадян, у режимі відеозв’язку – 39 осіб.

Велика увага приділяється створенню комфортних умов для прийому осіб з особливими потребами. Фахівці фонду також здійснюють виїзні прийоми за місцем проживання осіб з інвалідністю та людей похилого віку, яким виповнилося 80 і більше років.

У Волоківський та Тереблечанській об’єднаних територіальних громадах створені віддалені робочі місця, де спеціалісти Фонду здійснюють за графіком прийоми громадян. Мешканці мають можливість тут отримати консультацію, замовити та одержати необхідну довідку про розмір пенсії або перебування на обліку, виписку з облікової картки застрахованої особи, записатися на прийом до керівництва Фонду області та його структурних підрозділів, подати заяву про переведення виплати пенсії за новим місцем проживання, зміну способу виплати пенсії.

Наразі досягнуто домовленості з Глибоцьким селищним головою та Йорданештським сільським головою щодо створення агентських пунктів в селах Черепківці та Йорданешти. Це дасть можливість розширити сферу послуг для жителів цих громад.

Колегія відзначила позитивні напрацювання пенсійної служби та ухвалила шляхи покращення взаємодії з усіма гілками районної влади, її сприяння справі якісного обслуговування громадян.

background Layer 1