Пропустити навігацію

Дотримання законодавчих норм в обслуговуванні громадян – на постійному контролі

Управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області чітко стежить за дотриманням законодавства фахівцями всіх структурних підрозділів, особливо тих, чия діяльність безпосередньо пов’язана з обслуговуванням громадян.

З метою недопущення помилок при призначенні/перерахунку і виплаті пенсій та допомог, недоліків в роботі підрозділів, відповідальних за збереження і захист персональних даних застрахованих осіб за вісім місяців 2018 року проведено аудит 4-х районних сервісних центрах та один аудит з дотримання порядку використання даних реєстру застрахованих осіб в управлінні інформаційних систем та електронних реєстрів. Результати аудитів обговорено на внутрішніх нарадах з працівниками, розроблено покрокові внутрішні заходи щодо усунення недоліків.

Крім цього, в рамках контролю операційних процесів проведено 6 інших контрольних заходів. Здійснено моніторинг впровадження рекомендацій, наданих за результатами 2 аудитів, проведених в 2017 році, та 2 аудитів, проведених цьогоріч.

Щомісячно проводиться експертиза відповідей, наданих працівниками Головного управління на письмові звернення заявників та на звернення до Державної установи «Урядовий контактний центр».

Протягом січня-серпня 2018 року відділом контрольно-перевірочної роботи управління внутрішнього аудиту та фінансового контролю проведено 1098 перевірок суб’єктів господарювання щодо 2716 застрахованих осіб.

З питань своєчасного зарахування сум коштів на рахунки пенсіонерів проведено перевірки 17 уповноважених банківських установ та  близько двох сотень поштових відділень області.

Проведено 42 перевірки щодо цільового використання коштів Пенсійного фонду установами, в яких громадяни перебувають на повному державному утриманні. Здійснено чотири десятка перевірок повноти нарахування та своєчасності сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операцій з набуття права власності на легкові автомобілі, що підлягають першій державній реєстрації в Україні.

З початку року Головним управлінням Пенсійного фонду України в Чернівецькій області забезпечено реалізацію заходів, спрямованих на виявлення, усунення та мінімізацію корупційних ризиків, запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням, виявлення та врегулювання конфлікту інтересів. Періодично проводяться тестування всіх державних службовців пенсійної служби  на предмет знання законодавства про запобігання корупції.

background Layer 1