Пропустити навігацію

Ресурсні можливості електронних сервісів Пенсійного фонду України обговорили під час прес-конференції у Вінниці

11 квітня 2019 року з 11:30 до 14:00 у готелі «Франція» (вул. Соборна, 34, 2-й поверх) відбулася прес-конференція «Впровадження нових сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України». Участь у прес-конференції взяли заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко, заступник директора Департаменту інформаційних систем та електронних реєстрів Пенсійного фонду України Валентина Боршовська, начальники Головних управлінь ПФУ у Вінницькій, Житомирській, Чернівецькій та Хмельницькій областях, регіональні журналісти.

 

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів взяв участь у всеукраїнському прес-турі «Впровадження нових сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України», який відбувся у м.Вінниця для журналістів Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей. Спікерами заходу були заступник Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко та заступник директора Департаменту інформаційних систем та електронних реєстрів Пенсійного фонду України Валентина Боршовська.

Під час прес-конференції Ірина Ковпашко повідомила, що завдяки можливостям порталу можна отримувати інформацію про себе дистанційно, без відвідувань органів Фонду.

Втілюючи в життя інноваційні ідеї, використовуючи можливості новітніх інформаційних технологій Пенсійний фонд прагне змінювати свої технологічні, інфраструктурні та кадрові підходи до обслуговування громадян. Новим напрямком на цьому шляху є саме надання дистанційних послуг в електронному вигляді.

– Сьогодні даними порталу активно користуються державні службовці при поданні декларації. Також – пенсіонери, які оформлюють певні пільги та преференції від держави. Для працюючих пенсіонерів функціонує послуга смс-інформування. Щомісяця вони отримують повідомлення про внески, які сплатив за них працедавець. За допомогою людей, які будуть користуватись нашими сервісами, ми дійдемо до того часу, що пенсії будемо призначати не виходячи із дому, –  зазначила Ірина Ковпашко.

У рамках заходу Михайло Романів надав коментар журналістам про те, яка робота проводиться Головним управлінням Фонду Чернівецької області щодо популяризації дистанційного обслуговування громадян та залучення користувачів до роботи з інтернет-ресурсами Пенсійного фонду.

Довідково: на сьогодні електронними послугами порталу користується понад 3,2 мільйона громадян, з яких майже 440 тисяч користувачів зареєструвались за допомогою електронного цифрового підпису.

background Layer 1