Пропустити навігацію

Комісія при Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області розглянула звернення громадян щодо підтвердження стажу роботи зі шкідливими умовами праці

DSC03775 300x225 - Комісія при Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області розглянула звернення громадян щодо підтвердження стажу роботи зі шкідливими умовами праціЧергове засідання Комісії з питань підтвердження стажу роботи на посадах, що дають право на призначення пенсій на пільгових умовах та за вислугу років, яка діє при Головному управлінні Пенсійного фонду України в Чернівецькій області, розглянуло заяви осіб, які працювали на нині ліквідованих підприємствах та установах.

Громадяни звернулися до Комісії з приводу підтвердження стажу роботи на посадах зі шкідливими та важкими умовами праці з метою набуття права на призначення пенсії за віком на пільгових умовах.

На підставі трудових книжок та первинних документів, виданих архівними установами (наказів про прийняття, переведення, звільнення з роботи, відомостей про нарахування заробітної плати та інше), Комісія прийняла рішення щодо підтвердження стажу роботи, який дає право на пенсію на пільгових умовах, та про відмову в підтвердженні окремих періодів такої роботи.

До уваги громадян! Працівникам ліквідованих підприємств (без правонаступника), які працювали в шкідливих та важких умовах праці, не потрібно чекати досягнення пенсійного віку. Звернутися за підтвердженням пільгового стажу можна  вже сьогодні. Спеціалісти Фонду за місцем проживання допоможуть сформувати необхідний пакет документів для розгляду на Комісії.

background Layer 1