Пропустити навігацію

Очільник Вижницького сервісного центру обговорив з представниками міської ради шляхи взаємодії у справі легалізації зайнятості населення

Vyzhnytsya mr 300x169 - Очільник Вижницького сервісного центру обговорив з представниками міської ради шляхи взаємодії у справі легалізації зайнятості населенняНачальник Вижницького відділу обслуговування громадян Микола Бойко провів зустріч зі спеціалістами з питань праці, правового забезпечення та зв’язків з громадськістю міської ради для обговорення шляхів співпраці у справі легалізації зайнятості населення.

Учасники засідання розглянули ситуацію щодо наявних випадків використання найманої праці без офіційного оформлення трудових відносин та відзначили необхідність подальшої активізації роботи, спрямованої на детінізацію зайнятості населення району, посилення контролю за дотриманням роботодавцями законодавчих вимог з оплати праці. Зауваживши на доцільності пошуку та застосування максимально ефективних методів впливу на порушників трудового законодавства, узгодили план спільних заходів, спрямованих на виведення трудових відносин з тіні.

Представники пенсійної служби та міської ради відзначили важливу роль у справі легалізації зайнятості інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення та дійшли спільного висновку про необхідність її подальшої активізації.

– До тих чи інших дій людину спонукають її свідомість та переконання, власне бачення тих чи інших явищ і понять. Тому одним із першочергових завдань у справі легалізації зайнятості й зарплати є донесення до свідомості громадян розуміння важливості чесних трудових відносин, побудованих на засадах ділової порядності та відкритості, – наголосив представник Пенсійного фонду. – Людям необхідно пояснювати негативні наслідки нелегальної зайнятості, щоб убезпечити їх від необдуманих дій, які позбавляють прав та соціальних гарантій і наражають на ризик залишитись на старості у злиднях.

Результатом проведеної наради стала низка прийнятих рішень щодо посилення роз’яснювальної роботи серед населення та координації спільних дій з виявлення фактів використання праці неоформлених працівників, запобігання виплаті доходів без сплати належних сум обов’язкових платежів до бюджету.

background Layer 1