Пропустити навігацію

Фахові роз’яснення питань пенсійного забезпечення отримали працівники Хотинської районної бібліотеки

Hotyn tr kol bibl 300x275 - Фахові роз’яснення питань пенсійного забезпечення отримали працівники Хотинської районної бібліотекиПровідна спеціалістка  Хотинського відділу обслуговування громадян Тетяна Бойко провела  зустріч з трудовим колективом  Хотинської районної бібліотеки.

Представниця пенсійної служби розповіла про засади пенсійного забезпечення та надала роз’яснення законодавчих вимог, на яких вони базуються. Пояснюючи порядок нарахування пенсій, назвала головні чинники, які справляють вплив на обчислення розміру пенсійної виплати. Наголосила на важливості страхового стажу, вимоги до тривалості якого значно зросли та продовжують надалі щороку на рік зростати. При цьому зауважила, що зарахування періоду роботи до стажу відбувається винятково за умов легально оформлених трудових відносин, прозорої оплати праці та щомісячної сплати єдиного соціального внеску в розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Пояснила, що нелегальна зайнятість із використанням праці без укладення трудових угод з громадянами та тіньові заробітки справляють негативний вплив не тільки на соціальний захист і пенсійні перспективи як працівників, так і роботодавців, а й спричиняють недоотримання коштів бюджетом Пенсійного фонду, який здійснює фінансування пенсійних виплат.

Тетяна Бойко також розповіла про зручні можливості відстеження персональних даних з реєстру застрахованих осіб, зокрема, щодо нарахованої зарплати, сплачених внесків та зарахованого страхового стажу в Особистому кабінеті вебпорталу Пенсійного фонду, пояснила спосіб реєстрації на цьому зручному й корисному електронному сервісі. Закликала користуватись сучасними послугами пенсійної служби для оперативного отримання корисної інформації з пенсійного забезпечення і роздала інформаційні буклети.

background Layer 1