Пропустити навігацію

Мешканці Заставнівщини отримали роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення через відеозв’язок

Trotsyuk skajp 260619 300x237 - Мешканці Заставнівщини отримали роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення через відеозв’язокНачальниця управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Людмила Троцюк провела дистанційний прийом для мешканців Заставнівщини.

За допомогою відеозв’язку представниця пенсійної служби надала детальні консультації щодо порядку зарахування страхового стажу, повідомила про необхідну для виходу на пенсію його тривалість та про щорічне зростання законодавчих вимог за цим критерієм. Особливе зацікавлення у відвідувачів відеоприйому викликала інформація про можливість набуття стажу за допомогою добровільної участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, про яку Людмила Троцюк докладно розповіла. Багато запитань стосувалися умов виходу на пенсію та складових, від яких залежить обчислення розміру пенсійної виплати. Представниця Фонду пояснила, що рівень пенсійного забезпечення залежить від величини отримуваної заробітної плати, суми сплачених внесків та тривалості страхового стажу і зазначила, що зарахування стажу відбувається винятково за умови офіційного працевлаштування й щомісячної сплати внесків у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Порадила завчасно дбати  про набуття страхового стажу та заздалегідь звертатись до сервісного центру з пакетом документів для попередньої їх перевірки.

Людмила Троцюк також поінформувала мешканців Заставнівщини про зручну можливість відстеження персональних даних щодо нарахованої зарплати, суми сплачених внесків та зарахованого стажу на вебпорталі ПФУ, повідомила про багато інших послуг, які можна отримати на цьому інтернет-ресурсі в режимі онлайн, пояснила спосіб реєстрації та закликала користуватись сучасними сервісами пенсійної служби, які дають можливість оперативно отримати потрібну інформацію за мінімальних часових витрат.

background Layer 1