Пропустити навігацію

Наближаючи послуги до людей, пенсійники здійснюють виїзні прийоми в населених пунктах краю

Ostrytsya OTG1 300x225 - Наближаючи послуги до людей, пенсійники здійснюють виїзні прийоми в населених пунктах краюГоловна спеціалістка Герцаївського відділу обслуговування громадян  Ніна Скрипа зустрілася з трудовим колективом сільської ради села Остриця.

Пенсійниця поінформувала представників органу місцевого самоврядування  про засади пенсійного забезпечення, порядок та умови призначення пенсій. Роз’яснила залежність розміру пенсійної виплати від тривалості страхового стажу і величини легальної заробітної плати, з якої сплачено внески у розмірі, не меншому за встановлений законом мінімальний. Повідомила про щорічне зростання вимог до тривалості стажу, необхідної для реалізації 

Ostrytsya OTG 225x300 - Наближаючи послуги до людей, пенсійники здійснюють виїзні прийоми в населених пунктах краю

права на пенсійне забезпечення, та наголосила на важливості легальної зайнятості й оплати праці, які гарантують людині соціальний захист і гідні пенсійні перспективи. У зв’язку із цим висловила сподівання на ефективну взаємодію у проведенні інформаційно-роз’яснювальної роботи. Зазначила, що вагомим рушієм подолання проблеми нелегальних трудових відносин є усвідомлення громадянами негативних наслідків та загроз, які вони спричиняють.

Ніна Скрипа ознайомила працівників сільської ради з широкими можливостями отримання корисної інформації та послуг з пенсійного  забезпечення на вебпорталі Пенсійного фонду. Зокрема, розповіла про доступ до персональних даних з Реєстру застрахованих осіб, який дозволяє переглядати  суми нарахованих заробітків, сплати внесків та тривалість зарахованого стажу, в такий спосіб контролюючи дотримання роботодавцем законодавчих вимог з оплати праці. Особливу увагу звернула на новозапроваджену послугу «е-пенсія». Пояснила, що нова модель звернення за призначенням пенсії дозволяє значно заощадити час, оскільки передбачає подання заяви та сканованих копій необхідних документів в електронному вигляді через вебпортал Фонду.  За такого способу оформлення пенсійного забезпечення до сервісного центру потрібно звернутись тільки один раз –  за отриманням пенсійного посвідчення після отримання повідомлення про призначення пенсії.

background Layer 1