Пропустити навігацію

Михайло Романів провів виїзний робочий день у Новодністровській міській ОТГ

Romaniv Novodnistrovsk 4 300x225 - Михайло Романів провів виїзний робочий день у Новодністровській міській ОТГНачальник Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Михайло Романів провів виїзний прийом в с. Василівка Новодністровської міської об’єднаної територіальнoї громади.

Очільник пенсійної служби Буковини поспілкувався з майбутніми пенсіонерами с. Василівка та поінформував їх про засади пенсійного забезпечення, порядок звернення за призначенням пенсії, назвав перелік необхідних для цього документів. Пояснив, що розмір пенсії залежить від величини заробітної плати, суми сплачених внесків, тривалості страхового стажу та показника середньої заробітної плати по Україні. Акцентував увагу громадян на зростанні вимог до необхідної для виходу на пенсію кількості років трудової діяльності та зазначив, що зарахування страхового стажу відбувається винятково за умови офіційного працевлаштування і щомісячної сплати страхових внесків з офіційно задекларованих заробітків.Romaniv Novodnistrovsk 2 300x225 - Михайло Романів провів виїзний робочий день у Новодністровській міській ОТГ

Михайло Романів також ознайомив громадян зі зручними та корисними електронними сервісами пенсійної служби, за допомогою яких можна вирішити чимало питань пенсійного забезпечення не виходячи з дому. Повідомив про послуги вебпорталу Пенсійного фонду України, розповів про призначення пенсії «в один дотик», що дозволяє подати заяву та всі необхідні документи в електронному вигляді без потреби відвідання сервісного центру. Зазначив, що такий спосіб оформлення пенсії доступний для громадян, які авторизуються в Особистому кабінеті порталу за допомогою цифрового підпису.

Рекомендував звертатись до спеціалістів пенсійної служби за телефоном гарячої лінії та через відеозв’язок, щоб оперативно отримати роз’яснення, не витрачаючи особистого часу.

Під час виїзного робочого дня Михайло Романів провів зустріч з сільським головою Василівки Анатолієм Зеленим. Обговорили нагальні питання пенсійного забезпечення громадян, подальшого вдосконалення якості їх обслуговування,  популяризації електронних послуг. Наголосив на актуальності вжиття заходів, спрямованих на легалізацію зайнятості й оплати праці, застосуванні ефективних методів впливу до страхувальників, які мають заборгованість до бюджету Фонду, з метою якомога швидшого її погашення. Зазначив, що від стабільного наповнення бюджету залежить своєчасність та повномірність здійснення  соціальних та пенсійних виплат мешканцям краю. Закликав до активізації інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності офіційного працевлаштування та негативних наслідків тіньової оплати праці.

background Layer 1