Пропустити навігацію

Хотинські пенсійники провели День Пенсійного фонду в селі Данківці

Dankivtsi 276x300 - Хотинські пенсійники провели День Пенсійного фонду в селі ДанківціЗаступниця начальника Хотинського відділу обслуговування громадян Альона Печерова  разом з фахівцями сервісного центру провела  День Пенсійного фонду в селі Данківці.

В ході прийому громадян, який відбувся у приміщенні сільської ради, представники пенсійної служби надали відвідувачам індивідуальні консультації та відповіді на запитання з пенсійного забезпечення. Детально поінформували про порядок призначення пенсій різних видів та механізм їх обчислення, назвали головні фактори, які справляють вплив на обрахунок пенсійної виплати, та перелік необхідних для призначення пенсії документів. Розповіли про порядок зарахування страхового стажу і необхідну його тривалість для реалізації права на пенсійне забезпечення.  

Пенсійники також зустрілися з колективами сільської ради і поштового відділення, приватними підприємцями села. Розповіли про важливість офіційного працевлаштування і своєчасної сплати внесків для набуття страхового стажу і отримання гідних пенсійних перспектив. Роз’яснили негативні наслідки тіньової зайнятості й прихованих від держави зарплат «у конвертах» і зауважили, що без належного оформлення трудових відносин наймані працівники втрачають право на отримання соціальних гарантій, передбачених законодавством України. Представники Фонду наголосили, що тільки легальні трудові відносини й офіційні заробітки спроможні забезпечити впевненість у сьогоднішньому дні та добрих пенсійних перспективах.

Фахівці пенсійної служби також ознайомили мешканців Данківців з широким спектром зручних електронних послуг вебпорталу Пенсійного фонду, які дають змогу отримувати потрібну інформацію і послуги з пенсійного забезпечення з мінімальними витратами часу. Пояснили порядок реєстрації на порталі, закликали активно користуватись сучасними технологіями, роздали буклети з роз’ясненнями найважливіших питань пенсійного забезпечення і порекомендували передплатити газету «Пенсійний кур’єр», щоб завжди бути в курсі останніх новин, актуальних питань пенсійного забезпечення і дізнаватись багато цікавої інформації.

 

background Layer 1