Пропустити навігацію

«Пенсійний калькулятор» – перевір розмір майбутніх виплат, не виходячи з дому!

P8089058 - «Пенсійний калькулятор» - перевір розмір майбутніх виплат, не виходячи з дому!Головне управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області повідомляє, що сьогодні буковинці можуть отримати весь спектр пенсійних послуг – від інформаційних до призначення пенсії – не лише у сервісних центрах Пенсійного фонду України, але й безпосередньо у себе вдома та у зручний час, лише зареєструвавшись на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/.

Пенсійний фонд України активно впроваджує дистанційні форми обслуговування громадян, які сприяють відсутністі виникнення потреби особистого відвідування сервісних центрів, що дає можливість уникнути черг та значно мінімізувати часові витрати як громадян, так і працівників пенсійної служби.

Віднедавна в особистому кабінеті застрахованої особи на Веб-порталі Пенсійного фонду України запроваджено надання послуги із автоматичного розрахунку прогнозованого розміру пенсій «Пенсійний калькулятор», який надає можливість введення даних для розрахунку прогнозованого розміру пенсії за віком та загального стажу.

Сервіс «Пенсійний калькулятор» відображається в центрі екранної форми особистого кабінету застрахованої особи. Покроковий опис дій для розрахунку пенсії висвітлено в правому верхньому кутку меню – кнопка «Інструкція».

Користувачу, який авторизувався на Порталі електронних послуг за допомогою електронного цифрового підпису, надається можливість розрахувати (перевірити) розмір пенсії за віком.

При цьому автоматично завантажуються дані для обчислення страхового стажу і заробітної плати, які наявні в Реєстрі застрахованих осіб, та надається можливість ручного внесення даних про періоди роботи із трудової книжки та інших документів про стаж, а також заробітної плати до 2004 року для подальшого їх використання при розрахунку орієнтованого розміру пенсії та стажу в перспективі.

Програма автоматично підсумує періоди трудової діяльності та визначить загальний страховий (трудовий) стаж із точністю до одного дня. Аналогічно до того, як це робиться під час призначення пенсій в органах Пенсійного фонду.

Після розрахунку пенсії користувачу надається сума розрахованої пенсії та протокол розрахунку на дату звернення.

Щоб відчути переваги нових Е-сервісів достатньо стати користувачем Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua) та почати отримувати онлайн-послуги в будь-який час та будь-де.

При виникненні питань щодо використання дистанційних сервісів, спеціаліти  будь-якого відділу обслуговування громадян (сервісного центру) радо допоможуть зареєструватися на Веб-порталі електронних послуг, нададуть детальні роз’яснення як в телефонному режимі так і безпосередньо при особистому зверненні.

background Layer 1