Пропустити навігацію

Майбутні пенсіонери Новодністровська опановують електронні технології отримання інформації та послуг

Novdn SHMP1 300x225 - Майбутні пенсіонери Новодністровська опановують електронні технології отримання інформації та послуг Начальниця Новодністровського сервісного центру Наталя Якубовська провела заняття «Школи майбутнього пенсіонера» для осіб, які перебувають на обліку в міській філії Чернівецького обласного центру зайнятості.

Роз’яснюючи умови і Novodn SHMP3 300x225 - Майбутні пенсіонери Новодністровська опановують електронні технології отримання інформації та послугпорядок призначення пенсійного забезпечення, представниця Фонду зауважила, що основними чинниками, які впливають на обчислення розміру пенсії за віком, є величина офіційно задекларованої заробітної плати, з якої сплачено внески, та тривалість страхового стажу. При цьому наголосила на важливості офіційного оформлення трудових відносин, що є запорукою стабільного захищеного сьогодення і гідного пенсійного забезпечення на старості років.

Наталя Якубовська ознайомила тимчасово непрацевлаштованих громадян зі зручними й корисними послугами вебпорталу ПФУ, які дають можливість значно заощаджувати час завдяки відсутності потреби особистого відвідання сервісного центру. Пояснила спосіб реєстрації на порталі, надала роз’яснення за кожною з рубрик і зазначила, що використання порталу цікаве й корисне не тільки для людей працездатного віку, які мають змогу переглядати персональні дані щодо величини заробітків, суми сплачених внесків і Novodn SHMP4 300x225 - Майбутні пенсіонери Новодністровська опановують електронні технології отримання інформації та послугтривалості зарахованого стажу, а й для пенсіонерів, які можуть побачити інформацію про проведені перерахунки пенсійних виплат, замовити й отримати потрібні довідки та інші документи з підтвердженням QR-кодом, не виходячи з  дому. Зазначила, що що вебпортал надає персональну інформацію кожній особі індивідуально та працює з дотриманням вимог до її захисту. Поінформувала про нову модель звернення за призначенням пенсії в електронному форматі, доступну для громадян, які авторизуються на порталі за допомогою електронного цифрового підпису, та про зручну послугу безкоштовного СМС-інформування, що дає змогу завжди отримувати свіжу інформацію з соціального і пенсійного забезпечення, пояснила порядок її налаштування.

Ознайомивши громадян з широким спектром  корисних можливостей порталу електронних послуг, пенсійниця  закликала присутніх на занятті долучатися до числа його користувачів самим та розповідати іншим про цей зручний і корисний сервіс.

background Layer 1