Пропустити навігацію

Мешканці Кельменеччини отримали консультації в режимі відеозв’язку

Melnyk skajp 300x204 - Мешканці Кельменеччини отримали консультації в режимі відеозв’язкуЗаступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області Василь Мельник за допомогою відеозв’язку провів дистанційний  прийом мешканців села Іванівці Кельменецького району.

Громадяни, які вийшли на зв’язок з представником пенсійної служби, отримали роз’яснення актуальних питань пенсійного забезпечення та відповіді на індивідуальні запитання, які стосувались умов призначення пенсій різних видів, пенсійних перерахунків, механізму обчислення розмірів пенсійних виплат та складових, які формують їх розмір. Василь Мельник поінформував відвідувачів дистанційного прийому про визначальний вплив на обчислення розміру пенсійної виплати величини офіційно нарахованого заробітку, суми сплачених страхових внесків та тривалості страхового стажу. Зауважив на офіційному оформленні трудових відносин та своєчасній сплаті страхових внесків як необхідних умовах зарахування страхового стажу, необхідного для призначення пенсії. Під час спілкування з фізичними особами-підприємцями зосередив увагу на важливості дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та недопущення нелегальної зайнятості.  

Представник Фонду також поінформував мешканців села про нову модель звернення за призначенням пенсії в електронному форматі, яка передбачає онлайн-подання заяви і сканованих копій документів через вебпортал Пенсійного фонду без особистого відвідування сервісного центру. Зазначив, що такий спосіб оформлення пенсії доступний для громадян, які авторизувалися в Особистому кабінеті порталу за допомогою електронного кваліфікованого підпису.

Василь Мельник також ознайомив відвідувачів відеоприйому з широким спектром інших зручних та корисних послуг, які можна отримати на вебпорталі ПФУ зі значним заощадженням часу. Пояснив порядок реєстрації на сучасному сервісі пенсійної служби та закликав громадян долучатися до числа його користувачів для оперативного отримання інформації й послуг з пенсійного забезпечення.

background Layer 1